Ενέργεια

Uniper: Αναμένει προσαρμοσμένο EBIT α' εξαμήνου ύψους 3,7 δισεκ. ευρώ

Uniper: Αναμένει προσαρμοσμένο EBIT α' εξαμήνου ύψους 3,7 δισεκ. ευρώ
Η διάσωση της Uniper αναβαθμίζει τις προοπτικές κερδών και σταθμίζει την αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης
Η Uniper αναμένει δισεκατομμύρια ευρώ σε κέρδη το 2023 ως αποτέλεσμα πιο ευνοϊκών από τις αναμενόμενες εξελίξεις στις τιμές του φυσικού αερίου και σταθμίζει την αποπληρωμή μέρους της κρατικής βοήθειας που έλαβε από το Βερολίνο για να αποτρέψει την κατάρρευση της εταιρείας κοινής ωφέλειας.

Οι μετοχές της εταιρείας, που έγινε το μεγαλύτερο θύμα στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 20% την Τετάρτη 26/7 μετά την είδηση, με την ελπίδα ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να μειώσει το μερίδιο του 99% στον απόηχο των θετικών επιδόσεων.

Ως αποτέλεσμα των θετικών συναλλαγών αντιστάθμισης κινδύνου στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα και αερίου καθώς και στην εμπορία φυσικού αερίου, η Uniper αναμένει τώρα τόσο προσαρμοσμένα EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) όσο και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να φτάσουν ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, είπε αργά την Τρίτη.

Ανέμενε θετικά κέρδη, χωρίς να διευκρινίζει τι ύψους

Η Uniper, στα προκαταρκτικά αποτελέσματα για τους πρώτους έξι μήνες, δήλωσε ότι αναμένει προσαρμοσμένο EBIT α' εξαμήνου ύψους 3,7 δισεκ. ευρώ (4,1 δισεκατομμύρια δολάρια) σε σύγκριση με την προηγούμενη ζημιά της ύψους 757 εκατ. ευρώ.
"Αυτά τα πολύ καλά στοιχεία είναι το αποτέλεσμα μιας ισχυρής λειτουργικής απόδοσης σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον αγοράς", δήλωσε η επικεφαλής των οικονομικών της Jutta Doenges, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα έδωσαν στην Uniper ένα ούριο άνεμο για την εφαρμογή της στρατηγικής της.

Η εταιρεία, η οποία έχει λάβει μέχρι στιγμής περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε κρατικά ίδια κεφάλαια και δάνεια, δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την υποχρέωσή της να αποπληρώσει τα πλεονάζοντα ποσά βάσει του κανονισμού της ΕΕ, προσθέτοντας ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για το θέμα.

Τον Μάιο, η Uniper, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου την 1η Αυγούστου, ανέφερε καθαρά κέρδη 6,7 δισ. ευρώ πρώτου τριμήνου μετά την απελευθέρωση σημαντικών προβλέψεων που έκανε μετά την κίνηση της Μόσχας να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης