Η επενδυτική Low Carbon εξασφάλισε 513 εκατ. δολ. για έργα ΑΠΕ

Η επενδυτική Low Carbon εξασφάλισε 513 εκατ. δολ. για έργα ΑΠΕ

 Στοχεύει να δημιουργήσει 20 γιγαβάτ νέας χωρητικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030

 

Η βρετανική εταιρεία επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Low Carbon ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε έως και 400 εκατομμύρια λίρες (513 εκατομμύρια δολάρια) κεφάλαια από την ασφαλιστική εταιρεία ζωής MassMutual για τη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η δέσμευση κεφαλαίου θα κατευθυνθεί σε έργα μεγάλης κλίμακας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα επιτρέψει στην Low Carbon να παρέχει ρευστότητα για τον αγωγό έργων της μέχρι το 2025, ανέφερε η εταιρεία.

Η Low Carbon στοχεύει να δημιουργήσει 20 γιγαβάτ νέας χωρητικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030. Τον Μάιο, εξασφάλισε επιπλέον 310 εκατομμύρια λίρες χρηματοδότησης για 450 μεγαβάτ ηλιακών έργων στη Βρετανία και την Ολλανδία από πολλές κορυφαίες τράπεζες.

Αυτό προστέθηκε σε μια χρηματοδοτική διευκόλυνση 230 εκατομμυρίων λιρών που συμφωνήθηκε πέρυσι με τη NatWest, τη Lloyds Bank και την AIB.

Η Low Carbon είπε επίσης ότι πρόκειται επίσης να εισέλθει στη γερμανική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να επεκταθεί στη Βόρεια Αμερική, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης