Ενέργεια

Πρόβλημα με τον τερματικό σταθμό LNG στο Lubmin - Περιβαλλοντική ομάδα έκανε μήνυση

Πρόβλημα με τον τερματικό σταθμό LNG στο Lubmin - Περιβαλλοντική ομάδα έκανε μήνυση
Η Deutsche ReGas δεν θέλησε να προχωρήσει σε σχόλιο σχετικά με την αγωγή της γερμανικής περιβαλλοντικής ομάδας.

Μια γερμανική περιβαλλοντική ομάδα δήλωσε σήμερα (8/8) ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός ιδιωτικού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις ακτές της Βαλτικής, λέγοντας ότι προκαλεί ηχορύπανση και είναι πολύ μικρό για να εξαιρεθεί από περιβαλλοντικές άδειες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία ενισχύει την ικανότητα εισαγωγής LNG, καθώς προσπαθεί να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι.

Η Deutsche ReGas ναύλωσε το δεξαμενόπλοιο Neptune LNG από την TotalEnergies για να χρησιμεύσει ως πλωτή μονάδα επαναεριοποίησης αποθήκευσης (FSRU) και ο τερματικός σταθμός στο Lubmin εγκαινιάστηκε επίσημα από τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz τον Ιανουάριο.

Η Deutsche Umwelthilfe (DUH) ανάφερε ότι είχε καταθέσει αγωγή στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο, ζητώντας από την εταιρεία Deutsche ReGas να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του τερματικού σταθμού, υποστηρίζοντας ότι η άδεια είχε σημαντικές ελλείψεις.«Ούτε η κυκλοφορία των λεωφορείων (που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στο Neptune), ούτε οι προκύπτουσες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευαίσθητη περιοχή Greifswalder Bodden έχουν υποβληθεί σε περιβαλλοντικές άδειες», ανέφερε η DUH σε δήλωση, προσθέτοντας ότι οι τιμές ηχορύπανσης του έργου ήταν διαφορετικές από τις τιμές των εταιρειών. εκτιμήσεις κατά τη διαδικασία έγκρισης. Η Deutsche ReGas δεν θέλησε να προχωρήσει σε σχόλιο σχετικά με την αγωγή.

DUH: Οριακή η συμβολή του τέρμιναλ στον ενεργειακό εφοδιασμό

Από την πλευρά της, η DUH είπε ότι η συμβολή του τερματικού σταθμού στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Γερμανίας ήταν επίσης οριακή, αναφέροντας τον όγκο LNG που εισήχθη μέσω του τερματικού σταθμού το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο οποίος ήταν πολύ χαμηλότερος από την εκτίμηση της εταιρείας για τη χωρητικότητα του έργου.

Η Deutsche ReGas εισήγαγε ισοδύναμο 7 τεραβατώρων το πρώτο εξάμηνο του 2023, που αντιστοιχεί μόνο σε περίπου 0,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, δήλωσε η DUH. Η εταιρεία έχει υπολογίσει την ετήσια δυναμικότητα του έργου σε 5,2 bcm.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DUH, Sascha Mueller-Kraenner, δήλωσε ότι «αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Lubmin και αυτό που έχει εγκριθεί είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Το υπουργείο Οικονομίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για κάποιο σχόλιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης