Ενέργεια

Coterra: Κατακόρυφη πτώση στα κέρδη β' τριμήνου - Μείωση κατά 71,5% στην τιμή φυσικού αερίου

Coterra: Κατακόρυφη πτώση στα κέρδη β' τριμήνου - Μείωση κατά 71,5% στην τιμή φυσικού αερίου
Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 63% χαμηλότερες κατά το αναφερόμενο τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου Coterra Energy κατέγραψε απότομη πτώση στα τριμηνιαία κέρδη της τη Δευτέρα 7/8, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου υποχώρησαν από τα κορυφαία του περασμένου έτους, ρίχνοντας τις μετοχές της κάτω περίπου 2% στις εκτεταμένες συναλλαγές.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 63% χαμηλότερες κατά το αναφερόμενο τρίμηνο σε σύγκριση με πέρυσι, όταν είχαν εκτοξευθεί στα ύψη μετά τις ανησυχίες για την προσφορά που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εξαιρουμένων των αντισταθμίσεων κινδύνου, η μέση πραγματοποιηθείσα τιμή του φυσικού αερίου της Coterra με βάση το Χιούστον-Τέξας μειώθηκε κατά 71,5% στα 1,65 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Η Peer Chesapeake Energy σημείωσε πτώση 68% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, επηρεασμένη από τις χαμηλότερες τιμές και την παραγωγή.

Η Coterra σημείωσε καθαρά κέρδη 209 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 0,28 δολαρίων ανά μετοχή, για το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με 1,23 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,53 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Η συνολική παραγωγή αυξήθηκε 5,2% στα 665.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd) για το αναφερόμενο τρίμηνο, υποβοηθούμενη από τις ισχυρές επιδόσεις των γεωτρήσεων.

Προβλέψεις μετά την πτώση

«Οι όγκοι ξεπέρασαν το υψηλό επίπεδο της καθοδήγησης της εταιρείας στις τρεις κατηγορίες υδρογονανθράκων και συνέβαλαν σε καλύτερα κέρδη», δήλωσε ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου του Hennessy Energy Transition Fund, Ben Cook.
Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανέφερε κέρδη 39 σεντς, πάνω από την εκτίμηση των αναλυτών για 34 σεντς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η Coterra, η οποία δημιουργήθηκε μετά από συγχώνευση μεταξύ της Cabot Oil & Gas και της Cimarex Energy το 2021, είπε ότι αναμένει ότι ο όγκος παραγωγής ολόκληρου του έτους θα είναι μεταξύ 630.000 και 655.000 boepd, 2% υψηλότερος από την προηγούμενη πρόβλεψή της στα μέσα του σημείου, ενώ προέβλεψε παραγωγή για το τρίτο τρίμηνο από 625.000 έως 655.000 boepd.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές για το τρίτο τρίμηνο δείχνουν μείωση της παραγωγής από το δεύτερο τρίμηνο και σίγουρα έχει να κάνει με το επίπεδο δραστηριότητας», πρόσθεσε ο Cook.
Η Coterra είχε ρίξει μια εξέδρα στη λεκάνη Marcellus στην Πενσυλβάνια κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης