Τελευταία Νέα

Η Siemens θα κατασκευάζει εξοπλισμό ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ

Η Siemens θα κατασκευάζει εξοπλισμό ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ

 Τα προϊόντα θα παρασκευάζονται σε μια εγκατάσταση στο Kenosha του Ουισκόνσιν, που λειτουργεί από τη Sanmina

 

Ο γερμανικός όμιλος Siemens  ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αρχίσει να παράγει εξοπλισμό ηλιακής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024 μέσω ενός κατασκευαστή με σύμβαση στο Ουισκόνσιν.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια κίνηση ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο να κεφαλαιοποιήσει τα κίνητρα του νόμου για την αλλαγή του κλίματος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να ενισχύσει τις αμερικανικές προμήθειες εξαρτημάτων ηλιακής ενέργειας και να ανταγωνιστεί την Κίνα.

Η Siemens θα παράγει ηλιακούς μετατροπείς στοιχειοσειρών, συσκευές που μετατρέπουν την ενέργεια που παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες σε χρησιμοποιήσιμο ρεύμα, για την αγορά κοινής χρήσης στις ΗΠΑ, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Τα προϊόντα θα παρασκευάζονται σε μια εγκατάσταση στο Kenosha του Ουισκόνσιν, που λειτουργεί από τη Sanmina.

«Συνεργαζόμενος με τη Sanmina για τη δημιουργία αυτής της νέας γραμμής παραγωγής, η Siemens βρίσκεται σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις εφοδιασμού που αντιμετωπίζει η χώρα μας καθώς εργαζόμαστε για να τοπικοποιήσουμε την παραγωγή για πράσινες και ανανεώσιμες υποδομές», δήλωσε ο Brian Dula, αντιπρόεδρος ηλεκτροκίνησης και αυτοματισμού στη Siemens Smart Infrastructure USA. , αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εργασίες για τη Siemens θα δημιουργήσουν έως και δώδεκα θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο όταν ξεκινήσει, η εταιρεία. Η παραγωγή θα κλιμακωθεί μέχρι την ισχύ 800 μεγαβάτ μετατροπέων ετησίως.

Επενδύσεις

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού απελευθέρωσε 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις στον εγχώριο ηλιακό τομέα τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ηλιακών και αποθήκευσης, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο κορυφαίος όμιλος ηλιακού εμπορίου των ΗΠΑ.

Περισσότερες από 50 εγκαταστάσεις παραγωγής ηλιακής ενέργειας έχουν ανακοινωθεί ή επεκταθεί μετά την ψήφιση του IRA, σύμφωνα με τη μελέτη της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 7 γιγαβάτ χωρητικότητας μετατροπέα.

Οι εκπτώσεις φόρου του IRA δίνουν κίνητρα τόσο στους παραγωγούς όσο και στους αγοραστές εγχώριου εξοπλισμού καθαρής ενέργειας. Για παράδειγμα, τα ηλιακά έργα που χρησιμοποιούν εξοπλισμό αμερικανικής κατασκευής, συμπεριλαμβανομένων των μετατροπέων και άλλων εξαρτημάτων, μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για πίστωση φόρου μπόνους αξίας 10% του κόστους του έργου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης