Ενέργεια

Lng prime: Kίνα και Ιαπωνία αυξάνουν τις εισαγωγές LNG - Τι έδειξε ο Ιούλιος

Lng prime: Kίνα και Ιαπωνία αυξάνουν τις εισαγωγές LNG - Τι έδειξε ο Ιούλιος
Η Ιαπωνία ήταν ο κορυφαίος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο το 2022, ξεπερνώντας την Κίνα

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Κίνας αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που αναμεταδίδει το lngprime.

H χώρα έλαβε περίπου 5,86 εκατομμύρια τόνους τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 24,3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Η Κίνα εισήγαγε 39,24 εκατομμύρια τόνους LNG κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, αυξημένα κατά 9,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τον Ιούνιο, οι εισαγωγές LNG της Κίνας αυξήθηκαν κατά 24,4% σε 5,96 εκατομμύρια τόνους.

Τι κατέγραψαν οι προηγούμενοι μήνες του έτους

Οι εισαγωγές LNG της χώρας αυξήθηκαν κατά 31,5% από έτος σε έτος σε 6,41 εκατομμύρια τόνους τον Μάιο, ενώ τον Απρίλιο οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 10,3%σε 4,77 εκατομμύρια τόνους και τον Μάρτιο η Κίνα έλαβε 5,36 εκατομμύρια τόνους LNG, αυξημένες κατά 16,9%ό σε σύγκριση μέχρι τον τελευταίο χρόνο.

Οι εισαγωγές LNG τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 8,2% σε 5,21 εκατ. τόνους, ενώ οι εισαγωγές LNG Ιανουαρίου μειώθηκαν κατά 24,2% σε 5,91 εκατ. τόνους.

Συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου από αγωγούς, οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 7,6% από έτος σε έτος σε 66,87 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο-Ιούλιο. Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της χώρας με αγωγούς αυξήθηκαν κατά 12,4% τον Ιούλιο σε 4,45 εκατομμύρια τόνους.

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο

Η Ιαπωνία ήταν ο κορυφαίος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο το 2022, ξεπερνώντας την Κίνα, αλλά και οι δύο χώρες κατέλαβαν λιγότερους όγκους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και η χώρα αύξησε το προβάδισμά της τον Ιούλιο. Οι εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 17,4% από έτος σε έτος τον Ιούλιο σε περίπου 5,09 εκατομμύρια τόνους, ενώ η χώρα εισήγαγε περίπου 37,71 εκατομμύρια τόνους LNG κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Ιουλίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης