Διεθνή

Θρίλερ στη Ρωσία: Νεκρός ο αρχηγός των Wagner, Yevgeny Prigozhin

tags :
Θρίλερ στη Ρωσία: Νεκρός ο αρχηγός των Wagner, Yevgeny Prigozhin
Νεκρός είναι ο αρχηγός των Wagner Yevgeny Prigozhin και ο υπαρχηγός Dmitry Utkin, καθώς το ιδιωτικό επιχειρηματικό αεροσκάφος Embraer Legacy ιδιοκτησίας εταιρίας του Prigozhin που εκτελούσε την πτήση Μόσχα – Αγία Πετρούπολη συνετρίβη στην περιοχή Tver την Τετάρτη 23/8/2023.
Η πτώση του αεροπλάνου σύμφωνα με πηγές των Wagner ήταν αποτέλεσμα χτυπήματος από ρωσικό σύστημα αεράμυνας, οι κάτοικοι ανέφεραν πριν την πτώση 2 εκρήξεις, ωστόσο πηγές στην ρωσική διοίκηση διαψεύδουν κατηγορηματικά στρατιωτικό χτύπημα.
Ωστόσο όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ηγετική ομάδα των Wagner δολοφονήθηκε από τον ρωσικό στρατό... 
Η ρωσική αεροπορική αρχή θα διερευνήσει τη συντριβή:
Η ρωσική κρατική αρχή αεροπορίας Rosaviation λέει ότι μια ειδικά δημιουργηθείσα επιτροπή «ξεκίνησε να ερευνά τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος με το αεροσκάφος Embraer-135 νηολογημένο ως RA-02795, το οποίο συνέβη στις 23 Αυγούστου στην περιοχή Tver».
Το αεροπλάνο ανήκε στην MNT-Aero LLC, η οποία ειδικεύεται στις μεταφορές επιχειρήσεων.

Τον θάνατο του Prigozhin επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία», Vladimir Rogov, ο οποίος γνωστοποίησε πως σκοτώθηκε και ο υπαρχηγός των Wagner, Dmitry Utkin.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, σκοτώθηκε ο Prigozhin και άλλα εννέα άτομα, που επέβαιναν στο αεροσκάφος (3 μέλη του πληρώματος και 7 επιβαίνοντες μεταξύ αυτών και ο Yevgeny Prigozhin).
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας, στην περιοχή Tver, κοντά στο χωριό Kuzhenkino, συνετρίβη ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων τρία μέλη του πληρώματος.
Όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί.
Προστίθεται ότι το Υπουργείο Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας διεξάγει έρευνες.
Σύμφωνα με τη λίστα των επιβατών, μεταξύ αυτών είναι το όνομα του Yevgeny Prigozhin.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης