Ενέργεια

Morgan Stanley: Στα 85 δολ. το βαρέλι βλέπει την τιμή του Brent το τρίτο τρίμηνο

Morgan Stanley: Στα 85 δολ. το βαρέλι βλέπει την τιμή του Brent το τρίτο τρίμηνο

 Στα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα αυξήθηκε η πρόβλεψη για την ζήτηση

 

Η Morgan Stanley αναμένει ότι οι τιμές του Brent θα διαμορφωθούν γύρω στα 80 δολάρια το βαρέλι, καθώς η αγορά πετρελαίου είναι πιθανό να παραμείνει σε έλλειμμα το δεύτερο εξάμηνο του 2023 πριν επιστρέψει σε μικρό πλεόνασμα το επόμενο έτος.

«Οι ισχυρές αγορές διυλισμένων προϊόντων και οι βαθιές περικοπές του ΟΠΕΚ έχουν στηρίξει τις τιμές του αργού πετρελαίου», ανέφεραν οι αναλυτές της τράπεζας σε σημείωμα της Πέμπτης.

Η Morgan Stanley αύξησε την πρόβλεψή της για την τιμή του Brent για το τρίτο τρίμηνο στα 85 δολάρια το βαρέλι από 75 δολάρια και για το τέταρτο τρίμηνο στα 82,50 δολάρια από 70 δολάρια. Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς διαπραγματευόταν γύρω στα 84 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή.

Αν και οι περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ θα έχουν ανοδικό αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου στο εγγύς μέλλον, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών και η μείωση του μεριδίου αγοράς του ομίλου θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές μακροπρόθεσμα, ανέφερε η τράπεζα.

Η Σαουδική Αραβία επεκτείνει την εθελοντική περικοπή της παραγωγής πετρελαίου κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως έως τον Σεπτέμβριο, με το βασίλειο να λέει ότι θα μπορούσε να τη διατηρήσει σε ισχύ πέρα από αυτό και ακόμη και να την εμβαθύνει.

Η Morgan Stanley αύξησε την πρόβλεψή της για τη ζήτηση πετρελαίου για το 2023 στα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από 1,8 εκατομμύρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης