Ενέργεια

Συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Μελόνι – Στο επίκεντρο η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας

Συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Μελόνι – Στο επίκεντρο η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας
Στόχος της Ελλάδας είναι η αξιοποίηση των ΑΠΕ

Ευκαιρία για μια συνολική συζήτηση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ιταλίας, τις εξελίξεις στην περιοχή, τις κοινές προκλήσεις, αλλά και τον συντονισμό σε θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας αποτελεί το αποψινό δείπνο που παραθέτει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου στην πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, όπως επισημαίνουν πηγές. Τονίζουν ότι η χώρα μας και η Ιταλία, είναι δύο κράτη-μέλη της ΕΕ και της Μεσογείου που αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε μια σειρά από τομείς, ενώ ο πρωθυπουργός έχει αναπτύξει μια καλή σχέση εργασίας με την κ. Μελόνι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο αποψινό δείπνο εργασίας θα συζητηθούν ακόμη θέματα που αφορούν την οικονομία, αλλά και την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών. Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται υπό ανάπτυξη η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας, ένα εγχείρημα που η ελληνική πλευρά επιδιώκει να επιταχύνει, αυξάνοντας περαιτέρω τις ποσότητες εξαγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προς την Ιταλία.

Μέσα από σειρά πρωτοβουλιών, τονίζεται άλλωστε η σημασία που δίνεται στο να μετατραπεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια όχι μόνο σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας, αλλά και σε παραγωγό, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ΑΠΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης