Ινδία: Αύξηση 70% στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ως το 2032 - Έμφαση στις ΑΠΕ

Ινδία:  Αύξηση 70% στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ως το 2032 - Έμφαση στις ΑΠΕ
Τα επόμενα χρόνια η Ινδία θα έχει ισχυρή ανάπυξη των ΑΠΕ

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από 70% κατά την επόμενη δεκαετία, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εκτός υδροηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει έκθεση της BMI, τμήματος του ομίλου Fitch.

Η ηλεκτροπαραγωγή από καύση άνθρακα θα εξακολουθήσει να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας μέχρι το 2032, καταδεικνύοντας τη μεγάλη εξάρτηση της χώρας από τον άνθρακα, αναφέρει η έκθεση.

Στο 16,9% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής οι ΑΠΕ ως το 2032

«Προβλέπουμε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας θα αυξηθεί περισσότερο από 70% την επόμενη δεκαετία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των κρατών μεγαλύτερων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο. Η Ινδία θα έχει μια ισχυρή ανάπτυξη στις μη υδροηλεκτρικές μορφές ΑΠΕ, και εκτιμούμε ότι οι ΑΠΕ θα αντιπροσωπεύουν το 16,9% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής της χώρας έως το 2032», ανέφερε.

Η ισχυρή μακροπρόθεσμη αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις της υψηλότερης κατανάλωσης ενέργειας.

Οι παράγοντες που δίνουν ώθηση

Λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση του πληθυσμού, την περαιτέρω συγκέντρωση των ανθρώπων στις πόλεις αλλά και την αύξηση της ζήτησης από τους τομείς των κατασκευών, της μεταποίησης και των υπηρεσιών, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι πιθανό να αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 4,9% έως το 2032, αναφέρει η έκθεση της BMI.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι ενεργειακές ανάγκες της Ινδίας ανήλθαν σε 15.11.847 εκατομμύρια μονάδες κατά το έτος Απρίλιος 2022 – Μάρτιος 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης