OilPrice: Το μεγαλύτερο έργο υδρογόνου παγκοσμίως αναπτύσσει η Chevron

OilPrice: Το μεγαλύτερο έργο υδρογόνου παγκοσμίως αναπτύσσει η Chevron
Πλειοψηφικό μερίδιο σε μεγάλο έργο υδρογόνου στη Γιούτα απέκτησε η αμερικανική πετρελαϊκή

Η Chevron Corp. μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα τις ΗΠΑ θα είναι σύντομα ο πλειοψηφικός μέτοχος της μεγαλύτερης εγκατάστασης παραγωγής και αποθήκευσης υδρογόνου στον κόσμο, καθώς επεκτείνεται πέρα από τα ορυκτά καύσιμα του παρελθόντος.

Η Chevron New Energies— τμήμα της Chevron που έχει στόχο να «βοηθήσει τους πελάτες να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους για χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα και να μειώσουν την ένταση άνθρακα των δραστηριοτήτων μας»— εξαγόρασε μερίδιο 78% σε ένα έργο παραγωγής και αποθήκευσης υδρογόνου στη Γιούτα από μια εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, ανακοίνωσε η Chevron την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Το έργο

Η Chevron ολοκλήρωσε μια συμφωνία με τη Haddington Ventures για το 100% των μετοχών της Magnum Development LLC, η οποία δίνει στην Chevron πλειοψηφικό μερίδιο στην ACES Delta LLC — ένα κοινό επιχειρηματικό εγχείρημα μεταξύ της Mitsubishi Power Americas και της Magnum Development.

Η ACES Delta είναι ο δημιουργός του έργου Advanced Clean Energy Storage (Προηγμένη Αποθήκευση Καθαρής Ενέργειας) στο Δέλτα της Γιούτα, το οποίο θα χρησιμοποιεί ηλεκτρόλυση για να μετατρέψει ενέργεια προερχόμενη από ΑΠΕ σε υδρογόνο, υπόγειες δεξαμενές όπου θα αποθηκεύεται το υδρογόνο σε υγρή μορφή για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και θα έχει στη συνέχεια τη δυνατότητα να αποδεσμεύει την ενέργεια ΑΠΕ και να την αποστέλλει προς χρήση», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Το 2025 η εμπορική δραστηριότητα

Το πρώτο έργο, το οποίο βρίσκεται τώρα υπό κατασκευή, θα έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει και να αποθηκεύει 100 μετρικούς τόνους υδρογόνου την ημέρα. Η δραστηριότητα σε εμπορική κλίμακα θα αρχίσει στα μέσα του 2025, σε υποστήριξη της πρωτοβουλίας του Intermountain Power Project.

«Καθώς συνεχίζουμε να επιδιώκουμε ενεργειακές λύσεις με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωράμε με το έργο Advanced Clean Energy Storage υδρογόνου, μέσω της εξαγοράς της Magnum Development και της συνεργασίας μας με τη Mitsubishi Power, για να αξιοποιήσουμε την 75χρονη ιστορία της Chevron στη Γιούτα», δήλωσε ο Austin Knight, διευθυντής του τμήματος υδρογόνου της Chevron New Energies.

Η Mitsubishi Power ελπίζει ότι το έργο θα «χρησιμεύσει ως σχέδιο για μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξη έργων υδρογόνου» και ότι θα έχει σημαντικά οφέλη για τον πληθυσμό των Δυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ.

Η Chevron New Energies λειτουργεί ήδη το Gorgon, ένα από τα μεγαλύτερα ολοκληρωμένα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS) στον κόσμο που ξεκίνησε το 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης