Η Octopus επενδύει σε υπεράκτιο 732 ΜW στην Βόρεια Θάλασσα

Η Octopus επενδύει σε υπεράκτιο 732 ΜW στην Βόρεια Θάλασσα
Συνεχίζει να ενισχύει την παγκόσμια υπεράκτια αιολική της δραστηριότητα

Ο Βρετανικός όμιλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Octopus Energy Generation, πραγματοποίησε μια επένδυση στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Borssele 3&4 ισχύος 732 MW στην ολλανδική Βόρεια Θάλασσα.

Συγκεκριμένα απέκτησε το 10% σε αυτό το αιολικό πάρκο από τον πωλητή Partners Group (εταιρεία παγκόσμιων ιδιωτικών αγορών που ενεργεί για λογαριασμό των πελατών της).

Η Octopus απέκτησε το προαναφερόμενο μερίδιο για λογαριασμό κεφαλαίων που διαχειρίζεται, συμπεριλαμβανομένου του ταμείου Sky (ORI SCsp).

Το Borssele 3 & 4, το οποίο φιλοξενεί 77 τουρμπίνες 9,5 MW η καθεμία, λειτουργεί από το 2021.

Η Octopus εισήλθε για πρώτη φορά στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ολλανδίας πέρυσι με την εξαγορά του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Borssele 5, επίσης μέρος της ζώνης του αιολικού πάρκου Borssele.

Η Ολλανδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας της Ευρώπης μετά το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία και η κυβέρνησή της στοχεύει στα 70 GW υπεράκτια αιολική ισχύ έως το 2050.

Ο συνεπικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κεφαλαίων της Octopus Energy Generation, Alex Brierley, δήλωσε: «Η επένδυση σε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της Ευρώπης στην Ολλανδία είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό ορόσημο, καθώς εισήλθαμε στην ολλανδική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μόλις πέρυσι.

Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες να επιταχύνουμε τη μετάβαση της πράσινης ενέργειας παγκοσμίως.

Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα σαν αυτά ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και δημιουργούν ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό σύστημα για όλους».

 

Άλλες επενδύσεις της Octopus

Αυτή η τελευταία συμφωνία έρχεται καθώς η Octopus συνεχίζει να ενισχύει την παγκόσμια υπεράκτια αιολική της δραστηριότητα.

Πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 15 δισ. £ σε υπεράκτια αιολική ενέργεια παγκοσμίως και νωρίτερα αυτόν τον μήνα επένδυσε επίσης στην Deep Wind Offshore (παγκόσμια εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πτήσεων με έργα στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Νότια Κορέα).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης