Διεθνή

Η ανοιχτή πληγή του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η ανοιχτή πληγή του Ναγκόρνο Καραμπάχ
Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έχουν εμπλακεί σε δύο πολέμους για το Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τρεις δεκαετίες πριν

Για ακόμη μία φορά η περιοχή του Νοτίου Καυκάσου παίρνει... φωτιά καθώς το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι οι ένοπλές του δυνάμεις εξαπέλυσαν «αντιτρομοκρατικές», όπως τις αποκαλεί, επιχειρήσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σκοπός, όπως ανέφερε χθες, Τρίτη, το Μπακού, είναι ο αφοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων της Αρμενίας και η διασφάλιση της αποχώρησής τους από την περιοχή μετά και την εξουδετέρωση των στρατιωτικών τους υποδομών.

Η Αρμενία, από την πλευρά της, καταγγέλλει μια «ευρείας κλίμακας επίθεση» του Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας ότι στόχος του Μπακού είναι να πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» στον διαφιλονικούμενο θύλακα.

 

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η ιστορία της σύγκρουσης

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έχουν εμπλακεί σε δύο πολέμους για το Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τρεις δεκαετίες πριν. Σήμερα, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.  

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι μία ορεινή περιοχή που βρίσκεται εντός του Αζερμπαϊτζάν και βάσει του διεθνούς δικαίου αναγνωρίζεται ως μέρος του.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης