Ενέργεια

Ούτε σήμερα «λευκός καπνός» στις συνομιλίες Chevron - συνδικάτων - Το μπαλάκι στο Δικαστήριο

Ούτε σήμερα «λευκός καπνός» στις συνομιλίες Chevron - συνδικάτων - Το μπαλάκι στο Δικαστήριο
H Επιτροπή Δίκαιης Εργασίας, θα συνεδριάσει την Παρασκευή (22/9) για να εξετάσει τη διαφορά

Οι νέες συνομιλίες μεταξύ της Chevron και των συνδικάτων σχετικά με τις απεργίες σε δύο εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Δυτική Αυστραλία ολοκληρώθηκαν σήμερα (20/9) χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters.

Η Chevron Australia δήλωσε ότι παρά τις «ουσιαστικές διαπραγματεύσεις» αυτή την εβδομάδα, τα συνδικάτα στις εγκαταστάσεις Wheatstone και Gorgon, που εξάγουν περίπου το 7% της παγκόσμιας προσφοράς LNG, συνέχισαν να ζητούν όρους πολύ πάνω από τα πρότυπα του κλάδου. H Επιτροπή Δίκαιης Εργασίας, θα συνεδριάσει την Παρασκευή (22/9) για να εξετάσει τη διαφορά.

«Η συνεχιζόμενη έλλειψη συμφωνίας ενισχύει την άποψή μας ότι δεν υπάρχει λογική προοπτική συμφωνίας μεταξύ των μερών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Chevron.

H απόφαση του Δικαστηρίου

Η Chevron ζήτησε από την Επιτροπή Δίκαιης Εργασίας να παρέμβει αφού ένας προηγούμενος γύρος συνομιλιών με την Offshore Alliance, έναν συνασπισμό δύο συνδικάτων, κατέρρευσε πριν από αρκετές εβδομάδες.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα παρέμβει και θα σταματήσει τις απεργίες που ξεκίνησαν στις 8 Σεπτεμβρίου και κλιμακώθηκαν σε δύο 24ωρες στάσεις εργασίας το Σαββατοκύριακο. Ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου που συμμετείχε στις συνομιλίες είπε ότι η Chevron "εναποθέτει όλες τις ελπίδες της" σε μια ευνοϊκή απόφαση από το δικαστήριο. Tέλος, το TTF συνεχίζει ανοδικά  στα 36,7 ευρώ/MWh για τον Οκτώβριο.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης