Ενέργεια

Η Πολωνία εκδίδει περιβαλλοντική άδεια για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής

Η Πολωνία εκδίδει περιβαλλοντική άδεια για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής

Δεν θα επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Προστασίας του Περιβάλλοντος της χώρας

Η Πολωνία εξέδωσε περιβαλλοντική άδεια για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP την Παρασκευή 22/9/2023, επικαλούμενο την υπουργό Κλίματος, Άννα Μόσκουα.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας του Περιβάλλοντος της Πολωνίας (GDOS), η κατασκευή και η λειτουργία του εργοστασίου δεν θα επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον και οι επιπτώσεις του θα παρακολουθούνται, ανέφερε η PAP.

Η Βαρσοβία σχεδιάζει να κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της στις ακτές της Βαλτικής έως το 2033.
Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026.

«Αυτό είναι ένα ορόσημο στην υλοποίηση μιας επένδυσης που είναι κρίσιμης σημασίας από την άποψη της ενεργειακής ασφάλειας», φέρεται να είπε η Μόσκουα.

Η Bechtel (η μεγαλύτερη εταιρεία μηχανικών των ΗΠΑ) και η Westinghouse Electric Co την οποία η Πολωνία επέλεξε νωρίτερα ως προμηθευτή τεχνολογίας, υπέγραψαν επίσημη συμφωνία την Πέμπτη 21/9/2023 για να συνεργαστούν στο σχεδιασμό και την κατασκευή του εργοστασίου.

Σύμφωνα με την Bechtel, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή σύμβασης παροχής μηχανικών υπηρεσιών από την κοινοπραξία των ΗΠΑ με την πολωνική εταιρεία κοινής ωφέλειας Polskie Elektrownie Jądrowe.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης