Ενέργεια

Η Energy Transfer LP έκλεισε αγωγό πετρελαίου στο Permian λόγω διαρροής

Η Energy Transfer LP έκλεισε αγωγό πετρελαίου στο Permian λόγω διαρροής
Άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει

Από το απόγευμα της Δευτέρας 25/9/2023, η Energy Transfer LP (μια από τις μεγαλύτερες και πιο διαφοροποιημένες εταιρείες ενδιάμεσης ενέργειας της Βόρειας Αμερικής) έκλεισε τον αγωγό Centurion αφού χτυπήθηκε από εργάτη οδοποιίας, όπως ανέφερε η εταιρεία αγωγών σε email που έστειλε στο Bloomberg.

Κάποιο από το διαρρέον πετρέλαιο κατάφερε να φτάσει σε αποχετεύσεις καταιγίδας, ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Οκλαχόμα σε email στο ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος και κανείς δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Η Energy Transfer LP απέκτησε τον αγωγό νωρίτερα φέτος, όταν απέκτησε τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, τη Lotus Midstream για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο αγωγός Centurion εκτείνεται από το Νέο Μεξικό, καταλήγοντας στο Cushing της Οκλαχόμα, με πλευρικούς αγωγούς που εκτείνονται στο Crane, McCamey και Colorado City στο Τέξας.

Η Energy Transfer LP εργαζόταν «το συντομότερο δυνατό για να σταματήσει» τη διαρροή πετρελαίου από τον αγωγό.

«Εργαζόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να σταματήσουμε τη διαρροή. Έχουμε αποστείλει εξειδικευμένα συνεργεία για να περιορίσουν το προϊόν που είναι εκτός γραμμής και να ξεκινήσουν τη διαδικασία καθαρισμού. Έχουν γίνει όλες οι κανονιστικές ειδοποιήσεις. Θα παρέχουμε ενημερώσεις μόλις γίνουν διαθέσιμες πληροφορίες», ανέφερε η Energy Transfer σε σημείωμα.

Δεν ήταν σαφές πότε θα ολοκληρωθούν οι επισκευές του αγωγού και πότε ο αγωγός θα επανέλθει σε κανονικές ροές. Ολόκληρο το σύστημα αγωγών Centurion που αποκτήθηκε από τη συμφωνία Lotus έχει χωρητικότητα σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου bpd.

Η διαρροή σημειώθηκε σε ένα τμήμα σωλήνα στη βόρεια πλευρά της Οκλαχόμα Σίτι, περίπου 70 μίλια νοτιοδυτικά του Cushing της Οκλαχόμα, γνωστό ως το σταυροδρόμι του αγωγού του κόσμου. Το Cushing είναι ο μεγαλύτερος κόμβος αποθήκευσης πετρελαίου στην ξηρά στον κόσμο.

Οι αναλυτές παρακολουθούν τα επίπεδα αποθεμάτων αργού πετρελαίου στο Cushing της Οκλαχόμα, εδώ και εβδομάδες, καθώς τα επίπεδα των αποθεμάτων στις εγκαταστάσεις πέφτουν σε μια αρκετά σταθερή τροχιά από τον Ιούνιο, με τα σημερινά επίπεδα να είναι κάτω από τα 23 εκατομμύρια βαρέλια.

Είναι το χαμηλότερο επίπεδο του Cushing από το καλοκαίρι του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης