Παρενέργειες

Πολύ κοντά ΤΑΪΠΕΔ και Italgas

Πολύ κοντά ΤΑΪΠΕΔ και Italgas
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαπραγμάτευση μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Italgas για μία win – win λύση, σχετικά με την αξίωση του ιταλικού ομίλου για αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, μετά την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία εκκολαπτόμενη συμφωνία σε επίπεδα χαμηλότερα των 160 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του «δίκαιου συμβιβασμού», για τον οποίο έκανε λόγο και η Italgas σε ανακοίνωση σχετικά με την προσφυγή της στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο των Παρισίων. Όποια οικονομική υποχρέωση προκύψει θα καλυφθεί από το ελληνικό Δημόσιο.

Οι Ιταλοί λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών από το ΤΑΙΠΕΔ και την HelleniQ Energy (πρώην ΕΛΠΕ), που κατείχαν αντίστοιχα 65% και 35% του μετοχικού κεφαλαίου, έναντι συνολικού τιμήματος 733 εκατ. ευρώ, προσέφυγε στη διαιτησία για γεγονότα που προέκυψαν στους δέκα μήνες μεταξύ της υπογραφής του SPA και της ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Επί της ουσίας, η αξίωση αφορά ως επί το πλείστον την επιβάρυνση 5% επί του τιμήματος που κλήθηκε να καταβάλει ο ιταλικός όμιλος για το διάστημα που μεσολάβησε, αποδίδοντάς το σε καθυστέρηση των απαραίτητων πιστοποιήσεων από τη ΡΑΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης