Ενέργεια

ΗΠΑ: Προς επιστροφή σε πλήρη λειτουργία το Freeport LNG

ΗΠΑ: Προς επιστροφή σε πλήρη λειτουργία το Freeport LNG
Ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ (FERC) την άδεια να προχωρήσει στη Φάση 2 της διαδικασίας επανεκκίνησης για το Dock 2

Η Freeport LNG ζήτησε να επιστρέψει το εξαγωγικό της εργοστάσιο στο Τέξας σε πλήρη εμπορική λειτουργία, σύμφωνα με μια νέα κανονιστική κατάθεση που έγινε αργά τη Δευτέρα, ανέφερε το Reuters.

Η Freeport LNG ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας των ΗΠΑ (FERC) την άδεια να προχωρήσει στη Φάση 2 της διαδικασίας επανεκκίνησης για το Dock 2—μια πλήρης επιστροφή στις λειτουργίες θα επιτρέψει στο Freeport LNG να μετατρέψει έως και 2,1 bcf/d αερίου σε LNG .

Η δεύτερη φάση στην επανεκκίνηση του Freeport LNG περιλαμβάνει την ψύξη αζώτου του συστήματος αγωγών υποβάθμισης του Loop 2 και την εισαγωγή υδρογονανθράκων στο Loop 2, διευκρινίζεται στην κανονιστική κατάθεση, προσθέτοντας ότι ζήτησε απάντηση μέχρι αυτήν την Παρασκευή.

Μέχρι στιγμής, οι συρμοί υγροποίησης, οι δεξαμενές αποθήκευσης 1 και 2 και η αποβάθρα 1 έχουν επιστρέψει σε λειτουργία.

Επανεκκίνηση εγκαταστάσεων

Το Feedgas στο Freeport LNG μειώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες σε μόλις 284,3 mcf/d στις 10 Σεπτεμβρίου. Η πτώση του αερίου στο Freeport LNG ήρθε καθώς οι εγκαταστάσεις Gorgon και Wheatstone της Chevron στην Αυστραλία ξεκίνησαν την λειτουργία τους. Το Freeport έκλεισε για οκτώ μήνες ξεκινώντας τον Ιούνιο του 2022 μετά από πυρκαγιά. Η FERC ενέκρινε το Freeport LNG να επανεκκινήσει ορισμένες εγκαταστάσεις Φάσης 1 στις 21 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους και ενέκρινε την επιστροφή του Train 1 σε λειτουργία και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις Φάσης 1 στις 8 Μαρτίου.

Οι αγορές φυσικού αερίου ήταν ιδιαίτερα ασταθείς με την απόδοση του Freeport, τις απεργίες σε μερικά από τα μεγαλύτερα εργοστάσια LNG της Αυστραλίας και τη ζήτηση φυσικού αερίου της Κίνας σε άνοδο, καθώς προσπαθεί να εξαγοράσει φορτία LNG πριν από το χειμώνα και τη συντήρηση του εργοστασίου φυσικού αερίου της Eureop.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης