Ενέργεια

Ο ΟΠΕΚ+ δεν αλλάζει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου (οilprice)

Ο ΟΠΕΚ+ δεν αλλάζει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου (οilprice)
Στο ίδιο μοτίβο με Σαουδική Αραβία και Ρωσία

Η επιτροπή του ΟΠΕΚ+ που επανεξετάζει την αγορά πετρελαίου, ολοκλήρωσε μια σύντομη συνεδρίαση την Τετάρτη 04/10/2023 χωρίς να προτείνει αλλαγές στην τρέχουσα πολιτική παραγωγής πετρελαίου (παύση περικοπών), όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα οilprice.com.

Αυτό συνέβη λίγες ώρες αφότου η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δήλωσαν ξεχωριστά η καθεμία ότι θα εμμείνουν στις αντίστοιχες εθελοντικές περικοπές της προσφοράς μέχρι το τέλος του έτους.

Η Μικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης (JMMC) της ομάδας OPEC+ η οποία συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, επιβεβαίωσε τη δέσμευση των πολλών μελών του OPEC+ και ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία για τις εθελοντικές περικοπές εφοδιασμού και «εξέφρασε την πλήρη αναγνώριση και υποστήριξή της για τις προσπάθειες το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στόχευε στη στήριξη της σταθερότητας της αγοράς πετρελαίου».

Η επιτροπή θα «είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο ΟΠΕΚ.

Η επόμενη συνεδρίαση της JMMC έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2023.

 

Νωρίτερα σήμερα, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία (βασικοί εταίροι του ΟΠΕΚ+), ανακοίνωσαν ότι θα διατηρήσουν τις αντίστοιχες περικοπές παραγωγής και εξαγωγών τον Νοέμβριο και θα επανεξετάσουν τις αποφάσεις τον επόμενο μήνα για να αποφασίσουν εάν οι περικοπές πρέπει να εμβαθύνουν ή να χαλαρώσουν.

Ειδικότερα η Σαουδική Αραβία δήλωσε νωρίς την Τετάρτη ότι θα συνεχίσει να μειώνει επιπλέον 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα (bpd) από την παραγωγή αργού πετρελαίου της τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και η Ρωσία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να μειώνει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 300.000 bpd μέχρι το τέλος. της χρονιάς.

Αμφότερες οι χώρες επανέλαβαν σήμερα ότι  «οι συνεχιζόμενες περικοπές πετρελαίου αποσκοπούν στη διατήρηση σταθερότητας και ισορροπίας στις αγορές πετρελαίου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης