Ενέργεια

Αυστραλία: Μπλόκαρε η συμφωνία της Chevron με τα συνδικάτα στις μονάδες LNG

Αυστραλία: Μπλόκαρε η συμφωνία της Chevron με τα συνδικάτα στις μονάδες LNG

 Οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν σήμερα και αύριο για πιθανή απεργιακή ψηφοφορία

 

Οι προσπάθειες για την οριστικοποίηση ενός συμφώνου για τον τερματισμό των απεργιών στα δύο εργοστάσια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron στην Αυστραλία σημείωσαν εμπόδιο την Πέμπτη, με τα συνδικάτα να κατηγορούν την αμερικανική εταιρεία ενέργειας για παραβίαση των δεσμεύσεών της.

Οι εργαζόμενοι διέκοψαν τις απεργίες πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες, αφού τα συνδικάτα και η Chevron αποδέχθηκαν προτάσεις για τις αμοιβές και τους όρους που πρότεινε ο βιομηχανικός διαιτητής της χώρας, η Fair Work Commission (FWC).
Έκτοτε, τα μέρη εργάστηκαν για να μετατρέψουν τις γενικές συστάσεις της Επιτροπής σε νομικά δεσμευτική σύμβαση.

Την Πέμπτη, ωστόσο, η Offshore Alliance, ένας συνασπισμός δύο συνδικάτων, είπε ότι η Chevron είχε κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της έναντι του διαιτητή. Τα μέλη θα συναντηθούν το βράδυ της Πέμπτης και το απόγευμα της Παρασκευής για να συζητήσουν το θέμα, ανέφερε σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εάν οι εργαζόμενοι εγκρίνουν την κίνηση, τα συνδικάτα θα πρέπει να ειδοποιήσουν τη Chevron επτά ημέρες πριν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε απεργίες, αν και δεν θα μπορούσαν επίσης να ακολουθήσουν την απειλή.

Διαφωνίες

Η Chevron και τα συνδικάτα είχαν σημειώσει πρόοδο στη σύνταξη της συμφωνίας, αλλά παρέμειναν διαφορές σχετικά με ζητήματα όπως η αποζημίωση για τα γεύματα ή τα ταξίδια για εκπαίδευση, σύμφωνα με δεύτερο εκπρόσωπο του συνδικάτου που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις.

Ένας εκπρόσωπος της Chevron είπε ότι η εταιρεία είχε αποδεχθεί τις συστάσεις της FWC και θα «συνεχίσει να εργάζεται με όλα τα μέρη για να ολοκληρώσει τη διαδικασία σύνταξης βάσει της σύστασης».

Εάν οι δύο πλευρές αποτύχουν να καταλήξουν σε συμφωνία, το θέμα θα μπορούσε να επιστρέψει στην επιτροπή, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει ακροάσεις για το αν θα παρέμβει και να τερματίσει τις απεργίες όταν τα μέρη κατέληξαν σε συμφωνία για την 11η ώρα.

Αυτές οι ακροάσεις αναβλήθηκαν για τέσσερις εβδομάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου για να δοθεί χρόνος για τη σύνταξη συμφωνίας. Η Chevron θα πρέπει να ειδοποιήσει επτά ημέρες πριν συνεχίσει το θέμα.

Εβδομάδες απεργιών στις εγκαταστάσεις της Chevron's Gorgon και Wheatstone, που είναι υπεύθυνες για περίπου το 7% της παγκόσμιας προσφοράς LNG, αναστάτωσαν τις αγορές φυσικού αερίου, αν και δεν διακόπηκαν οι αποστολές LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης