Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Μ.Στασινόπουλος: Προτεραιοποίηση της βιομηχανίας στη χρήση πράσινης ενέργειας

Μ.Στασινόπουλος: Προτεραιοποίηση της βιομηχανίας στη χρήση πράσινης ενέργειας
Αίτημα για ανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας

H αγορά ενέργειας πρέπει να λειτουργεί σωστά γιατί ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα οδηγεί σε σημαντική αύξηση του ενεργειακού κόστους για τις ελληνικές βιομηχανίες.
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Στασινόπουλος Πρόεδρος του Ομίλου ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, executive director του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, μιλώντας σήμερα στο βιομηχανικό συνέδριο που πραγματοποιεί ο ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο κ. Στασινόπουλος έκανε ειδική αναφορά και στο θεσμικό πλαίσιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει προτεραιοποίηση της βιομηχανίας σε ότι αφορά τη χρήση της πράσινης ενέργειας. Τόνισε ότι μετά από σαράντα χρόνια αποβιομηχάνισης οι ελληνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να στηριχθούν και με επιδοτήσεις και όχι μόνο με δάνεια, όπως συμβαίνει άλλωστε με τις επιχειρήσεις άλλων χωρών της ΕΕ τις οποίες ανταγωνίζονται με άνισους νόρους οι ελληνικές.

Ο κ. Στασινόπουλος όπως και σχεδόν το σύνολο των ομιλητών του συνεδρίου ζήτησε να ανασυσταθεί το υπουργείο Βιομηχανίας και να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός για την αύξηση της παραγωγής της χώρας τονίζοντας ότι ειδικά για αυτό θα πρέπει να υπα΄ρξει εθνική συνεννόηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης