Το μεγάλο deal στις μπαταρίες στην Αυστραλία

Το μεγάλο deal στις μπαταρίες στην Αυστραλία
Διείσδυση της Pacific Green στην Ωκεανία

Η Pacific Green διεισδύει στη χώρα της Ωκεανίας για ανάπτυξη πάρκου αποθήκευσης μπαταριών 1GW/2,5GWh

Η εταιρεία ανάπτυξης του έργου αποθήκευσης μπαταριών Pacific Green Technologies με έδρα τις ΗΠΑ, μετά την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο Ηνωμένο Βασίλειο,  εξασφάλισε γη για έναν αγωγό έργων στην Αυστραλία.

Η Pacific Green ανακοίνωσε τη «στρατηγική της είσοδο» στην αυστραλιανή αγορά την Παρασκευή (6 Οκτωβρίου).

Μέσω μιας τοπικής θυγατρικής, έχει συνάψει συμφωνίες για να εξασφαλίσει τοποθεσίες γης στις οποίες μπορεί να αναπτύξει περιουσιακά στοιχεία συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών μεγάλης κλίμακας (BESS) στο Πόρτλαντ, μια πόλη στην αυστραλιανή πολιτεία Βικτώρια.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι αυτό συνεπάγεται την ανάπτυξη και την κατασκευή συνολικών πάρκων μπαταριών 1GW/2,5GWh στην περιοχή μέσω τμήματος της εταιρείας που είναι αφιερωμένο στα «Ενεργειακά Πάρκα».

Η Pacific Green ελπίζει να ξεκινήσει την κατασκευή το 2024, για να τεθούν σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις του BESS το 2026.

Η εταιρεία η οποία έχει εμπλακεί σε διάφορους τομείς ανάπτυξης ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα και περιβαλλοντικών τεχνολογιών από τότε που απομακρύνθηκε από μη συνδεδεμένους επιχειρηματικούς τομείς το 2012, έχει ενσωματωθεί στην πολιτεία χαμηλών φόρων του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ.

Οι δύο κύριοι τομείς εστίασής του επί του παρόντος είναι τα περιουσιακά στοιχεία BESS και οι μονάδες συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας (CSP).

345.jpg

 

Έργα της Pacific Green ανά την υφήλιο

Στο πλαίσιο της αποθήκευσης μπαταριών, μέχρι σήμερα οι προσπάθειες της εισηγμένης εταιρείας έχουν καρποφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και έχει συνάψει συμφωνίες και έχει προβεί σε συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που ανήκουν στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Μάρτιο του 2021, υπέγραψε συμφωνία αποκλειστικότητας με στόχο την ανάπτυξη 1,1 GW αποθήκευσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι φέτος με την εταιρεία ανάπτυξης έργων υποδομής TUPA Energy.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Pacific Green απέκτησε το υπό ανάπτυξη έργο Sheaf Energy Park 249 MW/373,5 MWh στη νότια Αγγλία μέσω αυτής της συνεργασίας, όπως αναφέρεται από την αδελφή μας τοποθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο Solar Power Portal.

Αυτό ακολούθησε το πρώτο έργο του ζευγαριού (το Richborough Energy Park), το οποίο έχει ισχύ 99,8 MW και χωρητικότητα 99,8 MWh και βρίσκεται σε μια τοποθεσία δίπλα στο Sheaf. Έχοντας φτάσει στο οικονομικό κλείσιμο του Richborough τον Ιούνιο του 2022 για 28,25 εκατομμύρια £, η Pacific Green το πούλησε στη συνέχεια στον επενδυτή μετάβασης στην ενέργεια Sosteneo Fund HoldCo S.à.r.l. τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους έναντι 74 εκατομμυρίων λιρών.

52_2.jpg


Πλήρως λειτουργικό το μεγαλύτερο BESS στη Νέα Νότια Ουαλία

Σε άλλες μεγάλες ειδήσεις από την Αυστραλία που σχετίζονται με τα BESS (Συστήματα Ενεργειακής Αποθήκευσης Μπαταριών), ο προγραμματιστής Edify Energy είπε ότι το έργο Darlington Point and Riverina στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) είναι πλέον πλήρως λειτουργικό.

Το έργο περιλαμβάνει 3 συστήματα που λειτουργούν χωριστά, αλλά συστεγάζονται με αθροιστικά 150MW/300MWh και είναι επί του παρόντος το μεγαλύτερο έργο BESS στην πολιτεία.

Το energy-Storage.news κάλυψε το Darlington Point και το Riverina με κάποιες λεπτομέρειες καθώς προχωρούσε ο κύκλος ανάπτυξής του, με την Edify και τον ιδιοκτήτη του 90% του έργου, διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Federation Asset Management να ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της κατασκευής τον Μάιο. Η Edify κατέχει το υπόλοιπο 10%.

Τα δύο μέρη δήλωσαν σήμερα ότι τα συστήματα του έργου άρχισαν να εισάγουν και να εξάγουν ηλεκτρική ενέργεια με πλήρη δυναμικότητα, βοηθώντας στην ενσωμάτωση αυξανόμενων μεριδίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Εθνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας (NEM) στην οποία βρίσκεται το δίκτυο της NSW και του μεγαλύτερου μέρους της υπόλοιπης Αυστραλίας.

Τα στοιχεία BESS είναι επίσης εξοπλισμένα με προηγμένους μετατροπείς που του επιτρέπουν να παρέχει αδράνεια στο δίκτυο (ρόλος που παίζεται παραδοσιακά από τη μεγάλη περιστρεφόμενη μάζα του εξοπλισμού θερμικής παραγωγής) και μια βασική πτυχή του τρόπου με τον οποίο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αποθήκευση μπορούν να αντικαταστήσουν τα απολιθώματα περιουσιακά στοιχεία καυσίμων στην Αυστραλία.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Edify έλαβε την έγκριση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας για ένα έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας στο Κουίνσλαντ, το οποίο θα συνδύαζε 600 MW ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας με 200 MW/800 MWh (διάρκεια 4 ωρών) BESS.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης