Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον S&P και τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον S&P και τον Nasdaq

 173 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς δέχθηκε πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, και οι επενδυτές ανησυχούσαν για νέα στοιχεία που δείχνουν επίμονο πληθωρισμό στις ΗΠΑ.


Ο Dow Jones έχασε 173 μονάδες, ή 0,51% στις 33.631 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά περίπου 0,62% στις 4.349 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,08% στις 671,31 μονάδες.
O Nasdaq υποχώρησε 0,63% στις 13.574 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν με βάση τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Πέμπτη. Το 10ετές επιτόκιο κινήθηκε σχεδόν 11 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,707%. Το 2ετές Υδιαπραγματεύτηκε στο 5,06% μετά από άνοδο άνω των 6 μονάδων βάσης.

Οι αποδόσεις έφτασαν πρόσφατα σε υψηλό 16 ετών Νωρίτερα αυτό το μήνα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύτηκε πάνω από το 4,8%.

Ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν ότι οι υψηλότερες αποδόσεις είναι εδώ για να μείνουν, επηρεάζοντας την ύφεση στην αγορά μετοχών.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή που ανακοινώθηκε την Πέμπτη αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,7% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εργασίας. Οι εκτιμήσεις του Dow Jones ήταν 0,3% και 3,6%, αντίστοιχα. Ο αριθμός του βασικού πληθωρισμού, εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες των οικονομολόγων για αύξηση 0,3% σε μηνιαία βάση και 4,1% σε δωδεκάμηνη βάση. Τα στοιχεία έρχονται μετά από έναν ισχυρότερο από τον αναμενόμενο δείκτη τιμών παραγωγού για τον Σεπτέμβριο.

Η Walgreens κέρδισε 6% αφού ανακοίνωσε μικρότερες ζημίες και πρόοδο στα σχέδια μείωσης του κόστους. Αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan, BlackRock και UnitedHealth Group , αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα την Παρασκευή.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς έχει εγείρει ερωτήματα για πιθανή κρίση πετρελαίου και επακόλουθη αύξηση των τιμών των καυσίμων εάν η γεωπολιτική αστάθεια εξαπλωθεί στους γειτονικούς παραγωγούς πετρελαίου στην περιοχή. Το Brent
σημείωσε άνοδο 0,6% σε περισσότερα από 86 δολάρια το βαρέλι. Το αργό WTI ήταν σχεδόν 0,2% χαμηλότερο στα 83 $ περίπου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης