Γ. Γ. Υποδομών: Mε Intrakat – REDEX προχωρά η βιοκλιματική στέγη

Γ. Γ. Υποδομών: Mε Intrakat – REDEX προχωρά η βιοκλιματική στέγη
Εκρίθηκε το πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού για το έργο ΣΔΙΤ της μελέτης, χρηματοδότησης, κατασκευής, ασφάλισης και συντήρησης του νέου σύγχρονου κτηρίου της Γ.Γ. Υποδομών, προϋπολογισμού 112,6 εκατ. ευρώ και διάρκειας 30 ετών
Κλείδωσε ως προσωρινή ανάδοχος για το έργο της νέας βιοκλιματικής στέγης της Γενικής Γραμματείας Υποδομών η ένωση Intrakat – REDEX. Το έργο ΣΔΙΤ που θα μεταμορφώσει την οδό Πειραιώς μπαίνει σε τροχιά υπογραφής. Το καινοτόμο περιβαλλοντικά κτηριακό συγκρότημα θα στεγάσει υπηρεσίες που σήμερα είναι διάσπαρτες σε 13 διαφορετικά κτήρια, καθώς και πάνω από 900 εργαζόμενους. Υπολογίζεται πως το όφελος για το Δημόσιο θα ανέλθει σε 3 εκατ. ευρώ ετησίως.


Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, εγκρίθηκε το πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης του διαγωνισμού για το έργο ΣΔΙΤ της μελέτης, χρηματοδότησης, κατασκευής, ασφάλισης και συντήρησης του νέου σύγχρονου κτηρίου της Γ.Γ. Υποδομών, προϋπολογισμού 112,6 εκατ. ευρώ, διάρκειας 30 ετών. Η υπογραφή αναμένεται εντός διαστήματος 6-8 μηνών, καθώς θα πρέπει αφού ληφθεί το πράσινο φως για την ανακήρυξη οριστικού αναδόχου, να οριστικοποιηθούν τα έγγραφα της σύμβασης και να εγκριθούν αυτά από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου συμμετείχαν η Άβαξ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ένωση Μυτιληναίος – Dimand και η ένωση Intrakat – REDEX, με την τελευταία να έχει καταθέσει και τη μοναδική δεσμευτική προσφορά.

Νέο τοπόσημο στην οδό Πειραιώς

Το νέο βιοκλιματικό κτηριακό συγκρότημα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη και θα συνδέεται μέσω πεζογέφυρας με την οδό Πειραιώς, εξασφαλίζοντας την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση σε αυτό και στην ευρύτερη ανάπλαση. Η έκταση, συνολικού εμβαδού 3.660,72 τ.μ., στην οδό Πειραιώς 166 στο ύψος του Ταύρου, βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τμήμα του οποίου βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του ΟΣΕ υπό τη διαχείριση της ΓΑΙΑΟΣΕ. Επίσης, θα κατασκευαστεί και μία πεζογέφυρα επί της οδού Πειραιώς ως ασφαλής διάδρομος για την κίνηση των πεζών, μεταξύ του υπό ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος και του σταθμού του προαστιακού στο Ρουφ.

Προκειμένου να γίνει αυτό η έκταση, συνολικού εμβαδού 3.660,72 τ.μ., παραχωρείται για χρονική διάρκεια 30 ετών.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης