Διεθνή

Κανένα ασφαλές συμπέρασμα πριν την χερσαία επίθεση των Ισραηλινών - Θέσεις με εκπλήξεις από μεγάλα media

Κανένα ασφαλές συμπέρασμα πριν την χερσαία επίθεση των Ισραηλινών - Θέσεις με εκπλήξεις από μεγάλα media
Η Wall Street σε αρθρογραφία της σημειώνει ότι η σύγκρουση Ισραήλ με Χαμάς αλλάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες

Κανένα συμπέρασμα ασφαλές δεν μπορεί να υπάρξει για την έκβαση του πολέμου, αν το Ισραήλ δεν επιχειρήσει την χερσαία εισβολή.
Ήδη από την κεντρική αρθρογραφία του Al Jazeera αμφισβητείται αν το Ισραήλ έχει σταθεί στα πόδια μετά τα αρχικά χτυπήματα που δέχθηκε και κάτα πόσο τελικά θα μπορέσει να ποδηγετήσει τις υπόγειες στοές της Χαμάς στην Γάζα.

Την ίδια ώρα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμίρ-Αμπντολαχιάν προειδοποιεί, σύμφωνα με το SKAΪ.gr  ότι ο χρόνος πιέζει «για την εξεύρεση πολιτικών λύσεων» ώστε «η εξάπλωση» του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς να μην γίνει «αναπόφευκτη».

Yπογράμμισε «την ανάγκη να σταματήσουν αμέσως τα εγκλήματα και οι φόνοι του σιωνιστικού καθεστώτος και να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια» στη Γάζα.Ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είχε ήδη προειδοποιήσει την Κυριακή, στο τέλος μιας περιοδείας στο Ιράκ, τον Λίβανο, τη Συρία και το Κατάρ ότι «κανείς» δεν μπορεί να «εγγυηθεί τον έλεγχο της κατάστασης» εάν το Ισραήλ εξαπολύσει μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.


Επίσης, ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, προειδοποίησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι μια "χερσαία επίθεση" του ισραηλινού στρατού στη Γάζα "θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν μακρύ πόλεμο και σε πολλά μέτωπα", σύμφωνα με μήνυμα που έστειλε ο Μοχαμάντ Τζαμσιντί, ένας από τους πολιτικούς του συμβούλους.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu – για πρώτη φορά μετά την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου η Hamas στο ισραηλινό έδαφος – υπογραμμίζοντας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Η Wall Street σε αρθρογραφία της σημειώνει ότι η σύγκρουση Ισραήλ με Χαμάς αλλάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες δίνοντας νέες ευακαιρίες στην Κίνα και αναβαθμίζοντας τον ρόλο της Ρωσίας.
Επίσης προειδοποιεί για το κόστος στην κοινή γνώμη των δυτικών από μια επίθεση των Ισραηλινών στο άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

H Xaμάς κρατά σύμφωνα με το CNN 199 ομήρους

www.worldenergynews.gr




Πηγή: skai.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης