Συμφωνία Οrsted - Cathay Life Insurance στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Greater Changhua 4

Συμφωνία Οrsted - Cathay Life Insurance στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Greater Changhua 4

Η ταϊβανέζικη ασφαλιστική εταιρεία θα αποκτήσει το 50%

Η Οrsted επέλεξε την Cathay Life Insurance ως προτιμώμενο πλειοδότη για μερίδιο ιδιοκτησίας 50% στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Greater Changhua 4 ισχύος 583 MW στην Ταϊβάν.


Μετά από μια ανταγωνιστική διαδικασία εκποίησης, η Δανέζικη πολυεθνική εταιρεία ενέργειας  υπέγραψε συμφωνία αποκλειστικότητας με την Cathay Life Insurance,
επιλέγοντας την ταϊβανέζικη ασφαλιστική εταιρεία (και τη θυγατρική της) ως προτιμώμενο πλειοδότη για την απόκτηση του μισού μεριδίου της Greater Changhua 4 της Οrsted.


Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Greater Changhua αποτελούνται από 4 ανάπτυξης αιολικών πάρκων στην περιοχή Changhua στην Ταϊβάν των οποίων η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αναμένεται να είναι 2,4 GW.

Η Οrsted εξασφάλισε δυναμικότητα δικτύου 920 MW για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα Greater Changhua 2b & 4 το 2018 στην πρώτη ανταγωνιστική δημοπρασία της Ταϊβάν με βάση τις τιμές χωρίς υποχρεωτικές απαιτήσεις τοπικού περιεχομένου.

Τον Μάρτιο, η εταιρεία έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση στα υπεράκτια αιολικά πάρκα γνωστοποιώντας ότι οι χερσαίες εργασίες και η κατασκευή εξαρτημάτων θα ξεκινήσουν φέτος.

Τον Ιούλιο του 2020 υπεγράφη εταιρική συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης