Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή πτώση για τον S&P - Απώλειες 0,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Οριακή πτώση για τον S&P  - Απώλειες 0,5% για τον Nasdaq
13 μονάδες κέρδισε ο Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν τις τελευταίες κινήσεις απόδοσης ομολόγων και η ανακοίνωση των εταιρικών κερδών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Dow Jones κέρδισε 13 μονάδες ή 0,04% στις 33.997 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,01% στις 4.373 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,98% στις 697,72 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,25% στις 13.533 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπέρασε το 4,80%, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου — όταν διαπραγματεύτηκε στο 4,887%. Η κίνηση ακολούθησε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που ήταν πιο καυτά από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

Οι αυξανόμενες αποδόσεις έχουν πιέσει την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι traders αξιολογούν τις προοπτικές αυστηρότερης πολιτικής της Federal Reserve για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο. Οι επενδυτές έχουν επίσης εξετάσει τις πιθανές επιπτώσεις από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στην παγκόσμια οικονομία.

«Είναι περισσότερο η αγορά ομολόγων που οδηγεί τη χρηματιστηριακή αγορά σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. «Βλέπετε την τάση που έχουμε δει τους τελευταίους δύο μήνες να επιβεβαιώνεται εκ νέου».
Σίγουρα, ένα σταθερό ξεκίνημα της σεζόν αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου βοηθάει κάπως να μετριαστούν οι ανησυχίες.

Η Bank of America σημείωσε άνοδο άνω του 2% στην πλάτη σε μια καλύτερη από την αναμενόμενη αναφορά. Η Bank of New York Mellon ενισχύθηκε σχεδόν κατά 4% αφού ξεπέρασε επίσης τις προβλέψεις των αναλυτών το τρίμηνο.

Πέρα από τα κέρδη, μετοχές chip συμπεριλαμβανομένης της Nvidiaκαι οι Advanced Micro Devices δυσκολεύτηκαν στη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει να ενισχύσει τους περιορισμούς στις πωλήσεις προηγμένων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης