Ενέργεια

Reuters: «Μαξιλάρι» για την Κίνα ο άνθρακας - Αύξηση της ζήτησης κατά 12,1% τον φετινό χειμώνα

Reuters: «Μαξιλάρι» για την Κίνα ο άνθρακας - Αύξηση της ζήτησης κατά 12,1% τον φετινό χειμώνα
Οι θερμότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες συνέβαλαν επίσης στην αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το δεύτερο εξάμηνο του έτους

Η μέγιστη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας αυτόν τον χειμώνα ενδέχεται να αυξηθεί κατά 140 GW ή 12,1% από την κορύφωση του περασμένου έτους, καθώς η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αιχμή της ζήτησης τον περασμένο χειμώνα ήταν 1.159 GW, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας (NEA). Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 9,9% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στις 781.000 GWh ανακοίνωσε η NEA νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι θερμότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες συνέβαλαν επίσης στην αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της NEA Zhang Xing σε συνέντευξη Τύπου. Συγκριτικά, η ζήτηση αιχμής ρεκόρ φέτος το καλοκαίρι ήταν περίπου 50 GW υψηλότερη από το προηγούμενο καλοκαίρι, είπε ο Zhang.

Η ασφάλεια του άνθρακα

Προκειμένου να εξασφαλιστεί μια σταθερή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, ο Zhang είπε ότι η NEA θα διασφαλίσει ότι η παραγωγή άνθρακα θα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο.

Τα αποθέματα σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής θα πρέπει να διατηρηθούν σε υψηλά ρεκόρ περίπου 200 εκατομμυρίων μετρικών τόνων, είπε ο Zhang. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους -μετά από εγχώρια παραγωγή ρεκόρ- τα αποθέματα άνθρακα διαμορφώθηκαν σε 170 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με στοιχεία της NEA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης