Ενέργεια

BP: «Βουτιά» των κερδών κατά 61% στα 3,3 δισ. δολ. το γ΄ τρίμηνο

BP: «Βουτιά» των κερδών κατά 61% στα 3,3 δισ. δολ. το γ΄ τρίμηνο
Tα κέρδη αυξήθηκαν σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν ήταν 2,59 δισ. δολ

Καθαρά κέρδη ύψους 3,29 δις. δολ. κατέγραψε το γ΄τρίμηνο η BP, μειωμένα κατά 61% στα σε σύγκριση με τα περσινά (8,15 δις.) την ίδια περίοδο.

Ωστόσο, τα κέρδη αυξήθηκαν σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, όταν ήταν 2,59 δισ. δολ.

Η εταιρεία επισήμανε μια χρέωση απομείωσης αξίας 540 εκατ. δολαρίων προ φόρων που σχετίζεται με υπεράκτια αιολικά έργα των ΗΠΑ. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 4,059 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την συναινετική εκτίμηση των αναλυτών της LSEG.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εκτέλεση της στρατηγικής μας, αναμένουμε να αυξήσουμε τα κέρδη μας αυτή τη δεκαετία και είμαστε σε καλό δρόμο για να προσφέρουμε ισχυρές αποδόσεις για τους μετόχους μας», δήλωσε ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος Murray Auchincloss.

Η εταιρεία αναμένει ότι τα περιθώρια διύλισης του κλάδου το τέταρτο τρίμηνο θα είναι «σημαντικά χαμηλότερα» από το τρίτο τρίμηνο. Η BP αναμένει κεφαλαιουχικές δαπάνες 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανταγωνιστές, Chevron και Exxon Mobil σημείωσαν απότομες μειώσεις στα κέρδη του τρίτου τριμήνου από έτος σε έτος, καθώς οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης