Ενέργεια

Ρεκόρ 6μήνου από τις ΗΠΑ σε εξαγωγές LNG τον Οκτώβριο με 7,92 εκ τόνους

Ρεκόρ 6μήνου από τις ΗΠΑ σε εξαγωγές LNG τον Οκτώβριο με 7,92 εκ τόνους

Έφτασαν τους 7,92 εκ. μετρικούς τόνους τον Οκτώβριο

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ έφτασαν τους 7,92 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον Οκτώβριο, σημειώνοντας το υψηλότερο ρεκόρ από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους (είχαν φτάσει τους 8,01 εκατομμύρια μετρικούς τόνους), αναφέρει το Reuters επικαλούμενο στοιχεία της LSEG (εταιρεία χρηματιστηρίου και χρηματοοικονομικών πληροφοριών με έδρα το Λονδίνο).

Για το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι ΗΠΑ κατέταξαν τον μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG στον κόσμο, ακολουθούμενες από το Κατάρ και την Αυστραλία, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει το 60% των πωλήσεων LNG των ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ ήταν 7,12 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι.


Τα έργα που αναμένουν οι ΗΠΑ, η αποθάρρυνση της Κίνας και οι εικασίες για την Ευρώπη

Το 2024, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν δύο ακόμη έργα εξαγωγής LNG που θα προστεθούν περίπου 38 εκατομμύρια τόνους ετησίως στο αμερικανικό εξαγωγικό δυναμικό. Οι Ασιάτες αγοραστές δέχονται αυξανόμενη πίεση να αποφύγουν το LNG των ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα, πηγές της κινεζικής βιομηχανίας είπαν στην Energy Intelligence ότι το Πεκίνο «αποθάρρυνε» ενεργά τους Ασιάτες αγοραστές να υπογράψουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες για το LNG των ΗΠΑ λόγω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο παγκόσμιων δυνάμεων.

Η Ευρώπη, επίσης, μπορεί να εγκαταλείψει τους όγκους LNG των ΗΠΑ στο μέλλον, με τις εισαγωγές LNG να αρχίζουν να ισοπεδώνονται και η κατανάλωση φυσικού αερίου να μειώνεται.

Η άνοδος των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ τα δύο τελευταία τρίμηνα σημειώθηκε καθώς οι τιμές spot LNG στην Ασία μειώθηκαν κατά 3% σε περίπου 17,3 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) την Τρίτη.


Η διαφορά τιμής LNG στην Ασία και

Στα μέσα Οκτωβρίου οι τιμές είχαν εκτοξευθεί. Η διαφορά τιμής LNG του πρώτου μήνα στην Ασία μεταξύ Δεκεμβρίου 2023 και Ιανουαρίου 2024 βρίσκεται τώρα σε κατάσταση οπισθοδρόμησης, με απόκλιση 0,84 $, σύμφωνα με το American Journal of Transportation.


Συμβόλαια φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 7% την Τρίτη 1/11/2023, σημειώνοντας άνοδο 9 μηνών λόγω των προβλέψεων για ψυχρότερο καιρό, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ζήτηση θέρμανσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου για παράδοση Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσαν άνοδο 22,3 σεντς, ή 6,7%, για να διαμορφωθούν στα 3,575 $ MMBtu – ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από τον περασμένο Ιανουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης