Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεχίζονται οι υποβαθμίσεις ΑΠΕ με θύμα την SolarEdge

Συνεχίζονται οι υποβαθμίσεις ΑΠΕ με θύμα την SolarEdge
Πρόσφατη πτώση άνω του 10% για τις μετοχές της

Μετά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, η SolarEdge Technologies δέχτηκε πολλές υποβαθμίσεις από αναλυτές της Wall Street.

Οι μετοχές διαπραγματεύονταν πρόσφατα με πτώση πάνω από 10%.

Η BMO Capital υποβάθμισε την εταιρεία σε Market Perform από Outperform με στόχο τιμής 68,00 $. Οι αναλυτές αναγνωρίζουν το συνεχιζόμενο δυναμικό ανάπτυξης της κατανεμημένης ηλιακής παραγωγής τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, αλλά εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι το βασικό επίπεδο ζήτησης το 2022 δεν είναι το σωστό σημείο εκκίνησης.

«Για να κοιτάξουμε πέρα από μια ζήτηση για SEDG το 2023, είδαμε νωρίτερα την αξία. Ωστόσο τα κανονικοποιημένα ακαθάριστα και λειτουργικά περιθώρια κατά τη σημερινή κλήση κερδών ήταν απογοητευτικά, με αποτέλεσμα να περάσουμε στο περιθώριο», έγραψε η BMO.

Η εταιρεία περικόπηκε επίσης σε αξιολογήσεις ουδέτερου ισοδύναμου στις Citi, Truist Securities, Guggenheim και Exane BNP Paribas.

Οι μετοχές διαπραγματεύονταν πρόσφατα στα 67,76 δολάρια.


Η Estee Lauder υποβαθμίστηκε 2 φορές μετά από περικοπή καθοδήγησης

Η Estee Lauder έλαβε δύο υποβαθμίσεις σήμερα αφού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και μείωσε τις προοπτικές πλήρους έτους στην Ασία, μετά από τις οποίες οι μετοχές είχαν απώλειες σχεδόν 19% την Τετάρτη 1/11/2023.

Η RBC Capital μείωσε την εταιρεία σε Sector Perform από Outperform και μείωσε το στόχο τιμής της στα 115,00 $ από 195,00 $, γράφοντας ότι η σημαντική μείωση της καθοδήγησης της εταιρείας ήταν απογοητευτική παρά το καλύτερο από το αναμενόμενο τρίμηνο.

Η RBC αρχικά πίστευε ότι η εταιρεία είχε λάβει υπόψη τις αρνητικές τάσεις στην Κίνα όταν παρείχε καθοδήγηση το περασμένο τρίμηνο, αλλά είπε ότι αυτό αποδείχθηκε εσφαλμένη εκτίμηση.

Οι αναλυτές πρόσθεσαν: «Ενώ δώσαμε στη διοίκηση το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης, υπάρχουν πάρα πολλές διαφορές και αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να πιστέψουμε στην ιστορία ανάπτυξης του 2ου ωραρίου».

Εν τω μεταξύ, η Telsey υποβάθμισε την εταιρεία σε Market Perform από Outperform και μείωσε τον στόχο τιμής της στα 115,00 $ από 210,00 $.

Οι μετοχές ανέκαμψαν εν μέρει από την πτώση της Τετάρτης, κερδίζοντας περίπου 8% στα 113,01 δολάρια.

Η Moderna κόπηκε σε πωλήσεις από τη Deutsche

Η Deutsche Bank υποβάθμισε τη Moderna σε Sell από Hold με στόχο τιμής 125,00 $ (από 200,00 $) μετά το απογοητευτικό τρίτο τρίμηνο της βιοτεχνολογίας.

Ο αναλυτής έγραψε ότι αυτή η πιο πρόσφατη αποτύπωση κερδών αποτελούσε «μια άλλη σκληρή ενημέρωση, με τη διαχείριση P&L να παραμένει αντίθετη και απίστευτα μια περαιτέρω αύξηση Ε&Α παρά τις διαφορές στα έσοδα και το μεικτό περιθώριο κέρδους».

Οι αναλυτές πιστεύουν επίσης ότι οι οδηγίες 2024-2025 «επιβεβαιώνουν ότι εξετάζουμε άλλα δύο χρόνια βαριάς καταστροφής… μετρητών».

Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 8,7% στα 69,61 δολάρια.


Δύο ακόμη υποβαθμίσεις

Η BofA Securities υποβάθμισε το Confluent σε Underperform από Neutral με στόχο τιμής 24,00 $ (από 38,00 $). Οι μετοχές ήταν σε ελεύθερη πτώση την Πέμπτη 2/11/2023, σημειώνοντας πτώση άνω του 40% στα 15,84 δολάρια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τρίτο τρίμηνο της εταιρείας και την παροχή ήπιων οδηγιών.

Η Bernstein υποβάθμισε την Hess σε Market Perform από Outperform και μείωσε το στόχο τιμής της στα 166,00 $ από 189,00 $.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης