Διεθνή

Βομβάρδισαν ξανά το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα: Αναφορές για πολλούς νεκρούς

Βομβάρδισαν ξανά το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα: Αναφορές για πολλούς νεκρούς

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης - Χτυπήσαμε το ασθενοφόρο διότι το χρησιμοποιούσε η Χαμάς, υποστηρίζει ο IDF

 

Βομβαρδίστηκε ξανά το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας το απόγευμα της Παρασκευής όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το Anadolu, υπήρξαν θύματα από τον βομβαρδισμό στην είσοδο του νοσοκομείου Σίφα. Η επίθεση στην είσοδο του Νοσοκομείου Σίφα σημειώθηκε την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του ασθενοφόρου που μετέφερε τους τραυματίες για θεραπεία στην Αίγυπτο επρόκειτο να αναχωρήσει.
λήθηκαν σοβαρές ζημιές στα ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σήμερα, όταν το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρο μια πομπή ασθενοφόρων που αναχωρούσαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, στην Πόλη της Γάζας, μετέδωσε το κανάλι Al-Aqsa TV, που πρόσκειται στη Χαμάς, επικαλούμενο το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι έπληξε το ασθενοφόρο διότι το χρησιμοποιούσε η Χαμάς για μεταφορές από το μέτωπο των μαχών.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, ο Ασράφ Αλ Κούντρα. «Στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός (στρατός) έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου Αλ Σίφα», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά σε θύματα, όπως μετέδωσε το κανάλι.

Νωρίτερα ο Αλ Κούντρα είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην Αίγυπτο θα μετακινηθούν από την Πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του θύλακα προς τον νότο.

Όπως μεταδίδει το The times of Israel ένα χτύπημα έπληξε μια συνοδεία ασθενοφόρων, τα οποία σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς σκότωσαν πολλούς ανθρώπους κοντά στο νοσοκομείο Al-Shifa της περιοχής στην πόλη της Γάζας. Ένας δημοσιογράφος του AFP στο σημείο λέει ότι είδαν πολλές σορούς δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο.

Πλάνα δείχνουν ματωμένες γυναίκες και παιδιά στο τσιμέντο έξω από τα ασθενοφόρα. Η Χαμάς λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από Ισραηλινό πύραυλο.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό, αλλά έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το κύριο κέντρο διοίκησης της Χαμάς βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο Σίφα.

Πηγή: skai.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης