Wood Mackenzie: Η Κίνα θα κυριαρχεί στην ηλιακή αλυσίδα εφοδιασμού για χρόνια

Wood Mackenzie: Η Κίνα θα κυριαρχεί στην ηλιακή αλυσίδα εφοδιασμού για χρόνια

¨Εχει επενδύσει περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια δολάρια στην ηλιακή βιομηχανία της φέτος

 

Η Κίνα θα έχει περισσότερο από το 80% της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας ηλιακής ενέργειας έως το 2026 και θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει την ετήσια παγκόσμια ζήτηση για μεγάλο μέρος της επόμενης δεκαετίας, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η πρόβλεψη της εταιρείας ενεργειακών ερευνών Wood Mackenzie έρχεται καθώς χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία επιδοτούν τη δική τους ηλιακή παραγωγή για να μειώσουν την εξάρτηση από κινεζικά προϊόντα για την επίτευξη των στόχων τους για καθαρή ενέργεια.

Ωστόσο, η Κίνα έχει επενδύσει περισσότερα από 130 δισεκατομμύρια δολάρια στην ηλιακή βιομηχανία της φέτος, σύμφωνα με την ανάλυση, και θα φέρει πάνω από ένα τεραβάτ ηλιακής χωρητικότητας γκοφρέτας, κυψελών και πάνελ στο διαδίκτυο μέχρι το 2024. Αυτό είναι αρκετό για να καλύψει την ετήσια παγκόσμια ζήτηση έως το 2032.

Η επιθετική επέκταση της παραγωγικής ικανότητας έχει ήδη αναγκάσει τις τιμές των ηλιακών πάνελ να μειωθούν δραματικά φέτος και προκαλεί ανησυχία μεταξύ των παραγωγών των ΗΠΑ που στηρίζονται σε μια άνθηση της εγχώριας παραγωγής που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ινδία μαζί έχουν ανακοινώσει περισσότερα από 200 γιγαβάτ χωρητικότητας μονάδων από το 2022, δήλωσε ο Wood Mackenzie.

«Παρά τις ισχυρές κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής σε αγορές του εξωτερικού, η Κίνα θα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού ηλιακής ενέργειας και θα συνεχίσει να διευρύνει το χάσμα τεχνολογίας και κόστους με τους ανταγωνιστές», δήλωσε ο Huaiyan Sun, ο συγγραφέας της έκθεσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης