Χρηματιστήριο & Αγορές

Εγκρίθηκε από την Επ. Ανταγωνισμού η απόκτηση του 100% του Άκτωρα από την Intrakat

Εγκρίθηκε από την Επ. Ανταγωνισμού η απόκτηση του 100% του Άκτωρα από την Intrakat
Η ολοκλήρωση της απόκτησης του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ από την Intrakatαναμένεται να λάβει χώρα εντός το αμέσως προσεχές διάστημα
Oμόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή Αναταγωνισμού η απόκτηση από την Intrakatτου 100% των μετοχών της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» (στο εξής «ΑΚΤΩΡ»).
Κατόπιν των ανωτέρω, η ολοκλήρωση της απόκτησης του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat αναμένεται να λάβει χώρα εντός το αμέσως προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τους όρους της από 30.3.2023 δεσμευτικής συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Intrakat, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε χθες την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Άκτωρ ΑΤΕ, θέτοντας έτσι σε τροχιά άμεσης ολοκλήρωσης το όραμα του Ομίλου για τη δημιουργία ενός ισχυρού πυλώνα στις Κατασκευές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα παράγει αξία για την οικονομία και τη χώρα.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου χαιρέτισε την απόφαση και δήλωσε:

«Με την εξαγορά της Άκτωρ, η ολοκλήρωση της οποίας θα υλοποιηθεί άμεσα, η Intrakat μετεξελίσσεται σε καταλυτικό παίκτη της αγοράς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για ένα ορόσημο στην πορεία του Ομίλου μας, το οποίο επισφραγίζει την δυναμική αναπτυξιακή μας πορεία και την στρατηγική επιλογή μας να δημιουργήσουμε έναν κορυφαίο επιχειρηματικό πυλώνα, με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων, παράγοντας αξία για τους μετόχους, την οικονομία και την κοινωνία».
Ο κ. Εξάρχου πρόσθεσε: «Η εξαγορά της Άκτωρ αντανακλά την ισχυρή εμπιστοσύνη των μετόχων μας στις προοπτικές του Ομίλου Intrakat, του κατασκευαστικού κλάδου και της ίδιας της χώρας. Και με αυτήν την επιχειρηματική πρωτοβουλία, ο Όμιλος μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για το μέλλον: Τη φιλοδοξία και τη δέσμευσή μας να αποτελέσουμε καταλύτη για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το ταλέντο των ανθρώπων μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βλέπουμε αυτό το όραμά μας να υλοποιείται».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης