Επικαιρότητα

Παρίσι: Στη διεθνή διάσκεψη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ο κ. Μητσοτάκης

Παρίσι: Στη διεθνή διάσκεψη για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ο κ. Μητσοτάκης
Διαβουλεύσεις με τον Κύπριο Πρόεδρο για ανθρωπιστικούς διαδρόμους δια θαλάσσης

Οι πυκνές εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας εντείνουν και τις διπλωματικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή με Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες να μην κρύβουν την ανησυχία τους για την επέκταση της κρίσης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στο προσκήνιο και το παρασκήνιο είναι η ανθρωπιστική κρίση που διογκώνεται μέρα με την μέρα η οποία μπορεί να οδηγήσει στην εμπλοκή και άλλων δυνάμεων στη διαμάχη και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη που διοργανώνει ο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και στο περιθώριο θα υπάρξουν εντατικές διαβουλεύσεις μαζί με τον πρόεδρο της Κύπρου για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων δια θαλάσσης προκειμένου να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας. Αυτό που προβληματίζει όλες τις πλευρές είναι η δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τα πλοία που θα αναχωρούν από ελληνικά και κυπριακά λιμάνια προκειμένου να φτάσει η βοήθεια στην περιοχή. «Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι αυτή η βοήθεια φτάνει σε αυτούς που πραγματικά την χρειάζονταν περισσότερο και αυτό να γίνει με τη μέγιστη ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Politico, περιγράφοντας τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση. Η Αθήνα εκτιμά ότι η έντιμη και ξεκάθαρη στάση που έχει τηρήσει από την αρχή της κρίσης της δίνει την δυνατότητα να μιλά με όλες τις πλευρές έχοντας λόγο και ρόλο στις εξελίξεις. «Η στάση μας αυτή μας έχει ωφελήσει, ώστε να μπορούμε σήμερα να γινόμαστε σεβαστοί και από τις δύο πλευρές. Και από την πλευρά του Ισραήλ, με το οποίο έχουμε μια στρατηγική σχέση, η οποία διατηρείται, και βεβαίως με τον αραβικό κόσμο», όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης