Η Volkswagen θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Μεξικό

Η Volkswagen θα κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Μεξικό

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επεκτείνεται στη Λατινική Αμερική

Η Tesla μπορεί να ανέβαλε τα σχέδιά της για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Μεξικό, αλλά η Volkswagen αποφάσισε να κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να επενδύσει στον προαναφερόμενο τομέα και θέλει να το κάνει στη λατινοαμερικάνικη χώρα. όπως φάνηκε από τις δηλώσεις ενός στελέχους της αντιπροσωπείας της στο Μεξικό.

Ο Holger Nestler (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen του Μεξικού), είπε στο Forbes Mexico ότι το εργοστάσιο της Volkswagen στην Πουέμπλα θα λάβει δύο μεγάλες επενδυτικές ενέσεις…, η πρώτη με αξία περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων και η δεύτερη περισσότερο επικεντρωμένη στην παραγωγή του νέου EV μοντέλο.

 

Τέλος του 2024 θα είναι έτοιμο το μοντέλο EV

Όπως αποκάλυψε ο Nestler «Φυσικά και θα παράγουμε ηλεκτρικά οχήματα στο Μεξικό.

Πρώτα πρέπει να ξεκινήσουμε με έναν μετασχηματισμό της βιομηχανίας, εδώ στο Μεξικό βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη διαδικασία, όπου κάνουμε διαφορετικές αλλαγές στη Volkswagen Mexico.

Έχουμε επίσης ένα έργο που θα μας οδηγήσει σε ένα όχημα που εξαλείφει την ορυκτή ενέργεια ή ακόμα και την ενέργεια του φυσικού αερίου, θα είναι ένα ηλεκτρικό όχημα, αλλά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουμε αυτήν την επιλογή ανανεώσιμης ενέργειας, η οποία θα είναι πολύ πιο βιώσιμη και πιο καθαρή για ολόκληρο τον πλανήτη μας».

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2024, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για το δεύτερο επενδυτικό πακέτο και το ηλεκτρικό όχημα που θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Puebla.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοντέλο EV θα παρουσιαστεί σε 12-15 μήνες. Το ηλεκτρικό όχημα θα κατασκευαστεί για το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης