Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ν. Υόρκη: Προσπάθεια αναβίωσης Υπερακτίων έργων ΑΠΕ μέσω νέας δημοπρασίας

Ν. Υόρκη: Προσπάθεια αναβίωσης Υπερακτίων έργων ΑΠΕ μέσω νέας δημοπρασίας
Δυνατότητα προσφορών από τις 30 Νοεμβρίου 2023 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024
Η επανεκκίνηση προβληματικών έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας οδήγησε την Πολιτεία της Νέας Υόρκης να προκηρύξει νέα δημοπρασία προκειμένου να φτάσει στο συγκεκριμένο στόχο.


«Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα εκδώσει μια νέα πρόσκληση για υπεράκτια αιολική ενέργεια στις 30 Νοεμβρίου με προσφορές να λήγουν τον Ιανουάριο του 2024», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αμερικάνικης Πολιτείας, κίνηση που θα πρέπει να υποστηρίξει την προβληματική βιομηχανία.

Η νέα πρόσκληση θα είναι ανοιχτή σε όλους τους διαγωνιζόμενους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με υφιστάμενες συμβάσεις. Αυτό θα επιτρέψει στις εταιρείες να προσφέρουν εκ νέου τα προγραμματισμένα έργα τους σε υψηλότερες τιμές και να αποχωρήσουν από τις παλιές τους συμβάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες Orsted, Equinor και BP προχώρησαν σε συνδυασμένες αποσβέσεις 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπεράκτια αιολικά έργα των ΗΠΑ που δεν έχουν ολοκληρωθεί λόγω των υφιστάμενων συμβάσεων πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και του κόστους κατασκευής των έργων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν οδηγήσει σε πολύ υψηλότερο κόστος από το αναμενόμενο.

Οι εταιρείες είχαν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαν να ακυρώσουν τις συμβάσεις πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας αφού δεν κατάφεραν να πείσουν την Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYPSC), τη Ρυθμιστική Αρχή κοινής ωφέλειας της πολιτείας, να επαναδιαπραγματευτεί τα παλιά συμβόλαια σε υψηλότερες τιμές.

 

Σχέδιο βοήθειας της Πολιτείας της Ν. Υόρκης για τις εταιρείες ΑΠΕ

Σε απάντηση στην απόφαση της NYPSC, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Hochul ανακοίνωσε στις 12 Οκτωβρίου ένα σχέδιο 10 σημείων για να βοηθήσει τις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) να ξεπεράσουν τις πρόσφατες μακροοικονομικές και πληθωριστικές προκλήσεις που έχουν επηρεάσει τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αυτά τα μέτρα περιελάμβαναν την ταχεία πρόσκληση για υπεράκτια αιολικά και άλλα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 16/11/2023.


Υπεράκτια αιολικά έργα στη
Νέα Υόρκη

Τα υπεράκτια αιολικά έργα που αναπτύσσουν οι εταιρείες είναι το Sunrise των 924 μεγαβάτ (MW) της Orsted και η κοινοπραξία μεταξύ της Equinor και των 816 MW Empire Wind 1, 1.260 MW Empire Wind 2 και 1.230 MW Beacon Wind της BP.

Το θετικό για τις εταιρείες είναι ότι η Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Ενέργειας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSERDA) ανέθεσε στις 24 Οκτωβρίου 3 υπεράκτια συμβόλαια αιολικής ενέργειας σε πολύ υψηλότερες τιμές από τα προηγούμενα έργα που προσέφεραν οι Orsted, BP και Equinor.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης