Οι κινεζικές εταιρείες ενέργειας σχεδιάζουν κολοσσιαίο έργο 11 GW στις ΑΠΕ - Τι περιλαμβάνει

Οι κινεζικές εταιρείες ενέργειας σχεδιάζουν κολοσσιαίο έργο 11 GW στις ΑΠΕ - Τι περιλαμβάνει

Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΑΠΕ στον κόσμο

Οι κινεζικές εταιρείες επενδύσεων ενέργειας σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στον κόσμο με συνολική ισχύ 11 γιγαβάτ (GW).

Η China Longyuan Power Group Corporation και η CHN Energy Investment Group (CHN Energy) συνήψαν συμφωνία κοινής επιχείρησης που προτείνει την κατασκευή νέας βάσης παραγωγής ενέργειας 11 GW στην έρημο βάση Badain Jaran (Gansu), όπως γνωστοποίησε η Longyuan.

«Η κλίμακα κατασκευής του έργου σχεδιάζει να είναι 11 GW νέας ενέργειας, με υποστήριξη ρύθμισης φορτίου αιχμής για έργα θερμικής ενέργειας, αποθήκευσης ενέργειας και ηλιακών θερμικών έργων», ανέφερε η China Longyuan, προσθέτοντας ότι το έργο δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις κινεζικές αρχές.

Το κεφάλαιο της κοινής επιχείρησης θα είναι 417 εκατομμύρια δολάρια (3 δισεκατομμύρια κινεζικά γιουάν), από τα οποία η China Longyuan θα συνεισφέρει το 51%, ή 213 εκατομμύρια δολάρια (1,53 δισεκατομμύρια γιουάν), και η CHN Energy - το υπόλοιπο.

Το έργο των 11 GW εάν εγκριθεί και κατασκευαστεί, θα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων τοποθεσιών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στον κόσμο, πίσω από την προγραμματισμένη αιολική βάση Jiuquan των 20 GW, η οποία θα βρίσκεται επίσης στο Gansu.

Η Κίνα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις δαπάνες για ΑΠΕ και στις προσθήκες δυναμικότητας έργων καθαρής ενέργειας.

Η χώρα έχει ήδη επιτύχει τον στόχο της να έχει μεγαλύτερη εγκατεστημένη δυναμικότητα ηλεκτρικής ενέργειας από μη ορυκτά καύσιμα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, με το 50,9% της ισχύος της να προέρχεται πλέον από πηγές μη ορυκτών καυσίμων.

Το 2021, οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι θα στόχευαν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να ξεπεράσουν την εγκατεστημένη χωρητικότητα σε ορυκτά καύσιμα έως το 2025.


Η Κίνα εδραιώνει την ηγετική της θέση στις ΑΠΕ

Η Κίνα εδραιώνει την ηγετική της θέση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πρόκειται να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 55% των παγκόσμιων προσθηκών δυναμικότητας ΑΠΕ τόσο το 2023 όσο και το 2024, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) νωρίτερα φέτος.

Μέχρι το 2024 η Κίνα αναμένεται να παραδώσει σχεδόν το 70% όλων των νέων υπεράκτιων αιολικών έργων παγκοσμίως, καθώς και πάνω από το 60% των χερσαίων αιολικών και το 50% των ηλιακών φωτοβολταϊκών έργων, δήλωσε ο IEA στην Ενημέρωση της Αγοράς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τον Ιούνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης