Εξοικονόμηση

Άκτωρ και Aktor Facility Management αναλαμβάνουν τον «έξυπνο» οδοφωτισμό του Δήμου Πεντέλης

Άκτωρ και Aktor Facility Management αναλαμβάνουν τον «έξυπνο» οδοφωτισμό του Δήμου Πεντέλης
Ο φωτισμός LED συμβάλλει ιδιαίτερα στην εξοικονόμηση ενέργειας, προσφέροντας πολύ υψηλή και σταθερή απόδοση, είναι 100% οικολογικός και ασφαλής

Η κοινοπραξία Άκτωρ – Aktor Facility Management, μέλος του Ομίλου Intrakat, υπέγραψε σύμβαση με τον Δήμο Πεντέλης για την υλοποίηση του σημαντικού έργου της εγκατάστασης «έξυπνου» οδοφωτισμού στην περιοχή και τη διασύνδεση των κατοικιών της με το νέο, υπογειοποιημένο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και τοποθέτηση ιστών – φωτιστικών σωμάτων για το δημοτικό φωτισμό, σύνδεση των οικιών με το νέο υπογειοποιημένο δίκτυο και προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου δημοτικού φωτισμού», συμβατικού προϋπολογισμού 6,4 εκατ. ευρώ, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 18 μηνών.

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών νέας γενιάς, τεχνολογίας LED, ενεργητικών και παθητικών υποδομών και ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης, που θα λειτουργούν από απόσταση ως ενιαίο σύνολο μέσω πληροφοριακού συστήματος με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και ασύρματης επικοινωνίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της σύμβασης για το «έξυπνο» σύστημα οδοφωτισμού, 2.750 κατοικίες της περιοχής θα διασυνδεθούν με το νέο, υπογειοποιημένο δίκτυο ηλεκτροδότησης, το οποίο κατασκευάζεται από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Πρόκειται για έργο που θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην ποιότητα του δημοτικού φωτισμού, καθώς τα φωτιστικά τεχνολογίας LED παρέχουν τα βέλτιστα επίπεδα φωτεινότητας, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και βελτιώνουν σημαντικά την ορατότητα, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης.

Επιπλέον, ο φωτισμός LED συμβάλλει ιδιαίτερα στην εξοικονόμηση ενέργειας, προσφέροντας πολύ υψηλή και σταθερή απόδοση, είναι 100% οικολογικός και ασφαλής, καθώς δεν περιέχει βαρέα μέταλλα, αλλά και πλήρως ανακυκλώσιμος. Τα νέας γενιάς φωτιστικά LED, που θα εγκατασταθούν, θα έχουν μεγάλο κύκλο ζωής καθώς, σύμφωνα με τη σύμβαση, απαιτείται εγγύηση του κατασκευαστή για 5 έτη. Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος θα μειώσει σημαντικά τα έξοδα αλλαγών και αντικατάστασης και επομένως τα συνολικά έξοδα συντήρησης, συγκριτικά με τους παλαιούς τύπους οδοφωτισμού.

Παράλληλα, η χρήση ψηφιακών τεχνολογιών – μέσω του «έξυπνου» πληροφοριακού συστήματος-, όχι μόνο θα επιτρέπει τον εξ αποστάσεως έλεγχο του δικτύου οδοφωτισμού, αλλά και την on line βλαβοληψία, αυτοματοποιώντας έτσι μία διαδικασία που σήμερα γίνεται με συμβατικά μέσα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης