Συμφωνία Wallbox και Atlante για εγκατάσταση 35.000 σημείων φόρτισης EV στη Ν. Ευρώπη (cleantechnica.com)

Συμφωνία Wallbox και Atlante για εγκατάσταση 35.000 σημείων φόρτισης EV στη Ν. Ευρώπη (cleantechnica.com)

Αμφότερες οι εταιρείες δεσμεύονται για την προώθηση της βιωσιμότητας και της τεχνολογικής βελτίωσης

 

Η ανάγκη για αντικατάσταση του τεράστιου αριθμό αυτοκινήτων παραδοσιακής καύσης με EV, ώθησε τις Wallbox και Atlante να προβούν στη μεταξύ τους συμφωνία για την κατασκευή και προώθηση νέων δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Νότια Ευρώπη και κυρίως στο τμήμα που βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα cleantechnica.com.


Συγκεκριμένα θα φτιαχτούν στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την Atlante, έναν στρατηγικό συνεργάτη με τον οποίο μοιραζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο όραμα και με τον οποίο θα παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία ηλεκτρικής φόρτισης.

Χάρη στην κοινή μας δέσμευση για την προώθηση της ευρείας υιοθέτησης των βιώσιμων μεταφορών, στοχεύουμε να προωθήσουμε ένα νέο ενεργειακό παράδειγμα που βασίζεται στη συνεργασία και να δημιουργήσουμε μια πανευρωπαϊκή υποδομή δημόσιας χρέωσης, ελπίζοντας ότι αυτή η συνεργασία θα οδηγήσει πολλές άλλες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τον καταναλωτή εμπειρία φόρτισης», λέει ο Enric Asunción (Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Wallbox).

Οι δύο εταιρείες δηλώνουν ότι μοιράζονται μια βαθιά δέσμευση όχι μόνο για τη λειτουργία των σταθμών που χρειάζονται τόσο πολύ, αλλά και για την προώθηση της βιωσιμότητας και την προώθηση της τεχνολογικής βελτίωσης. Όμως, δουλεύοντας μαζί, λένε ότι μπορούν να φτάσουν σε «νέα ύψη». Με τη συνεργασία με την Wallbox, η Atlante μπορεί να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα προς τον στόχο της εταιρείας να εγκαταστήσει 5.000 σημεία φόρτισης έως το 2025 και 35.000 έως το 2030.

Οι εταιρείες καυχιούνται ότι όλοι αυτοί οι σταθμοί θα τροφοδοτούνται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αγορασμένες μέσω υπηρεσιών κοινής ωφέλειας) και θα υποστηρίζονται με επιτόπιο ηλιακό+αποθήκευση όποτε είναι εύλογα δυνατό. Θα είναι το μεγαλύτερο δίκτυο, αλλά και καθαρό.

«Όταν πρόκειται για την επιλογή υλικού, δίνουμε τη μέγιστη σημασία στο επίπεδο αξιοπιστίας και ποιότητας υπηρεσιών, διασφαλίζοντας στους χρήστες μια απλή και ασυμβίβαστη εμπειρία απόδοσης.

Επομένως, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φορτιστές κορυφαίας βαθμίδας και έχουμε μόνο λίγους επιλεγμένους συνεργάτες όπως η Wallbox των οποίων τα προϊόντα συμπληρώνουν την προσφορά μας στον τομέα της γρήγορης φόρτισης», δήλωσε ο Stefano Terranova (Διευθύνων Σύμβουλος της Atlante).

 

Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης

Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης της Atlante θα βασίζονται στη σειρά φορτιστών Supernova της Wallbox και αυτοί είναι διαθέσιμοι και στα δύο επίπεδα εξόδου 60 kW και 150 kW.

Θα είναι στρατηγικά τοποθετημένες κατά μήκος των κύριων αυτοκινητοδρόμων της Νότιας Ευρώπης, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η πρόσφατη νομοθεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει την απόσταση μεταξύ τους (τουλάχιστον ένας σταθμός ανά 60 χιλιόμετρα στο κεντρικό οδικό δίκτυο και ένας για κάθε 100 χιλιόμετρα στο διευρωπαϊκό δίκτυο).

Η εταιρεία θα αναζητήσει επίσης θέσεις αστικής φόρτισης σε χώρους στάθμευσης και σε άλλες βασικές τοποθεσίες στις πόλεις, επομένως δεν πρόκειται για οδικές μετακινήσεις.

Αν και περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη διαθέσιμες, αυτά θα είναι σίγουρα καλά νέα για τους σημερινούς οδηγούς EV και άλλους που θα υιοθετήσουν EV τα επόμενα χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης