Ενέργεια

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον CEO της Eni με επίκεντρο τον EastMed

Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τον CEO της Eni με επίκεντρο τον EastMed
H Eni έχει την επιχειρησιακή ευθύνη σε ό,τι αφορά την δραστηριοποίηση των θαλασσοτεμαχίων που έχουν αδειοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία

Συνάντηση με τον CEO της ENI θα έχει σήμερα στη Ρώμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική εταιρία υδρογονανθράκων Eni έχει την επιχειρησιακή ευθύνη σε ό,τι αφορά την δραστηριοποίηση των θαλασσοτεμαχίων που έχουν αδειοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε δηλώσεις του για τα ενεργειακά στην La Republica, ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι «στην Κύπρο θεωρούσαμε πάντα το έργο του αγωγού φυσικού αερίου EastMed ως μία από τις επιλογές, στρατηγικής φύσης, για την δημιουργία ενός ενεργειακού διαδρόμου που συνδέει την ανατολική Μεσόγειο με την Ευρώπη, διευκολύνοντας την εξαγωγή ενέργειας πόρων επίσης μέσω της Ιταλίας. Αυτός ο ενεργειακός διάδρομος μπορεί να λάβει τη μορφή αγωγών φυσικού αερίου ή πιο εκτεταμένης χρήσης τερματικών σταθμών LNG που ήδη λειτουργούν στην περιοχή ή θα κατασκευαστούν στο μέλλον. Όσον αφορά την πρώτη επιλογή, η τελική του εφαρμογή προφανώς αφορά ποσότητες προς αποθήκευση και προς το συμφέρον των πιθανών επενδυτών».

«Οι νέες ανακαλύψεις της Eni - πρόσθεσε - που κατέχει τα δικαιώματα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης 7 στα 10 τετράγωνα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μας, μας φέρνουν πιο κοντά στη δημιουργία του ενεργειακού διαδρόμου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες  στους οποίους, ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται οι ενστάσεις που θα μπορούσε να προβάλει οποιαδήποτε τρίτη χώρα βάσει αβάσιμων αξιώσεων».


Πηγή:sigmalive.com
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης