Ενέργεια

Uniper: Πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ για υπόθεση προμήθειας LNG

Uniper: Πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ για υπόθεση προμήθειας LNG
Η Eni προμήθευσε την Uniper με 0,65 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως μεταξύ 2007 και 2022

Πρόστιμο ύψους 550 εκατ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Uniper στην Eni, σύμφωνα με δηλώσεις της γερμανικής κρατικής εταιρείας κοινής ωφέλειας, επικαλούμενη απόφαση δικαστηρίου που αφορά σύμβαση που είχε συναφθεί πριν από την απόσχιση του ομίλου το 2016.

Η διαδικασία διαιτησίας, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, ξεκίνησε στις αρχές του 2021 και σχετίζεται με τις διατάξεις τιμολόγησης μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας προμήθειας LNG με τον αντισυμβαλλόμενο, δήλωσε η Uniper.

Η Eni προμήθευσε την Uniper με 0,65 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως μεταξύ 2007 και 2022, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του 2017 του Διεθνούς Ομίλου Εισαγωγέων LNG (GIIGNL).

Η γερμανική εταιρεία, δήλωσε ακόμα ότι η πληρωμή θα επηρεάσει τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματά της, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος αναλύει την απόφαση και θα εξετάσει τα νομικά βήματα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία τον Οκτώβριο είχε γνωστοποιήσει ότι αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων 6 έως 7 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 4 έως 5 δισ. ευρώ το 2023, χάρη στις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές spot φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης