Ενέργεια

ΗΠΑ: Ακυρώθηκε η ψηφοφορία του νομοσχέδιου του Κονέκτικατ για την απαγόρευση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων

ΗΠΑ: Ακυρώθηκε η ψηφοφορία του νομοσχέδιου του Κονέκτικατ για την απαγόρευση των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων
Υπήρχε πιθανότητα να καταψηφιστεί

Ένα σχέδιο της κυβέρνησης του Κονέκτικατ να θεσπίσει απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια φαίνεται να σκαλώνει…, ενώ η ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 28/11/2023 ακυρώθηκε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι άλλες αμερικάνικες Πολιτείες έχουν δείξει διάθεση να υπερψηφίσουν παρόμοιο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, ο λόγος για την ακύρωση ήταν η σημαντική πιθανότητα να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των αυτοκινήτων ICE από την πλειοψηφία των νομοθετών του Κονέκτικατ από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Κανονισμού.

Αποσύροντας το νομοσχέδιο, ο κυβερνήτης της εν λόγω Πολιτείας των ΗΠΑ, Ned Lamont άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μια δεύτερη ευκαιρία και συγκεκριμένα να προταθεί στην πλήρη Γενική Συνέλευση του κράτους το 2024, όπως ανέφερε η τοπική CT Mirror εξηγώντας ότι αν το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί από την Επιτροπή Κανονισμού τώρα, θα ήταν σε ιχύ.

«Νομίζω ότι είναι μια σοφή κίνηση από την πλευρά του κυβερνήτη ως απάντηση στη δημόσια οργή σχετικά με τις δυνατότητες που θα είχε αυτή η πολιτική στο κόστος των καταναλωτών σε γενικές γραμμές.

Ειδικότερα, η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων είναι πιο ακριβή, η αδυναμία του δικτύου να παρέχει αρκετή ισχύ και ο κίνδυνος διακοπής ρεύματος, το κόστος εγκατάστασης υποδομής φόρτισης σε όλη την πολιτεία, που θα αύξανε τους ηλεκτρικούς ναύλους», είπε ο πρόεδρος του Connecticut Energy Marketers Association (εμπορικός φορέας χονδρεμπόρων και λιανοπωλητών καυσίμων).

 

Οι Πολιτείες που είναι υπέρ του νομοσχεδίου

Η Καλιφόρνια (η Πολιτεία ίσως πιο ενεργή στις προσπάθειές της για χαμηλές εκπομπές άνθρακα), νωρίτερα φέτος ζήτησε από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος να εγκρίνει το σχέδιό της για απαγόρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035.

Υπήρξε αντίθεση σε αυτήν την κίνηση στο Κογκρέσο, αλλά αυτό έχει δεν εμπόδισε άλλες πολιτείες να συντάξουν τους δικούς τους νόμους απαγόρευσης αυτοκινήτων ICE.

Εκτός από το Κονέκτικατ, αυτές οι Πολιτείες περιλαμβάνουν το Μέριλαντ, τη Μασαχουσέτη, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, το Όρεγκον, το Ρόουντ Άιλαντ και την Ουάσιγκτον. Το New Jersey ήταν η τελευταία προσθήκη στη λίστα.

Οι νομοθέτες της Πολιτείας πρόκειται να ψηφίσουν για την απαγόρευση στα μέσα Δεκεμβρίου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης