Ενέργεια

Έργα των Snam, Eni και Terna στην λίστα PCI της ΕΕ

tags :
Έργα των Snam, Eni και Terna στην λίστα PCI της ΕΕ

Οι δύο πρωτοβουλίες που υποστηρίζονται από τη Snam είναι ένας αγωγός υδρογόνου μεταξύ Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας και ένας κόμβος δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα στην ανοικτή θάλασσα της Ραβέννα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συμπεριλάβει αρκετές ενεργειακές πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούνται από την ιταλική Snam, Eni και Terna σε μια νέα λίστα Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στη λίστα PCI έχουν μια γρήγορη διαδικασία αδειοδότησης και μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το λεγόμενο Connecting Europe Facility.

«Τα δύο έργα στα οποία συμμετέχει ο Snam έχουν συμπεριληφθεί στον έκτο κατάλογο ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος (PCIs) που ανακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ιταλικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου.

Οι δύο πρωτοβουλίες που υποστηρίζονται από τη Snam είναι ένας αγωγός υδρογόνου μεταξύ Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας που ονομάζεται Διάδρομος SoutH2 και ένας κόμβος δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα στην ανοικτή θάλασσα της Ραβέννα, γνωστός ως Callisto Mediterranean C02 Network.

Ο διάδρομος SoutH2 περιλαμβάνει τη Snam μαζί με τους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς Trans Austria, Gasleitung (TAG), Gas Connect Austria (GCA) στην Αυστρία και Bayernets στη Γερμανία, ενώ το Callisto περιλαμβάνει το έργο Capture and Storage Carbon στη Ραβέννα που αναπτύσσεται επί του παρόντος από την Eni και Snam, είπε ο διαχειριστής του δικτύου φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης