Ενέργεια

Ρεκόρ στις εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο

Ρεκόρ στις εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ τον Νοέμβριο

Το 68% του συνόλου του LNG των ΗΠΑ εξήχθη στην Ευρώπη

 

Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ τον Νοέμβριο αυξήθηκαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο μηνιαίας παραγωγής που έχει καταγραφεί, 7,99 εκατομμύρια μετρικούς τόνους υπερψυγμένου αερίου, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων.

Οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), με το Κατάρ και την Αυστραλία να ακολουθούν. Νέα εξαγωγικά εργοστάσια που αναμένεται να ξεκινήσουν την παραγωγή το επόμενο έτος θα ενισχύσουν το καθεστώς της ως κορυφαίος εξαγωγέας, είπαν οι αναλυτές.

Οι όγκοι του Νοεμβρίου ήταν λίγο μικρότεροι από το ρεκόρ του Απριλίου των 8,01 εκατομμυρίων τόνων και πάνω από τους 7,92 εκατομμύρια τόνους που απεστάλησαν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εμπορικές ροές και την παρακολούθηση δεξαμενόπλοιων που δημοσιεύθηκαν από την οικονομική εταιρεία LSEG.

Οι παραγωγοί LNG των ΗΠΑ συνέχισαν να επικεντρώνουν τις εξαγωγές τους στην Ευρώπη καθώς αρχίζει ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο, με μεγαλύτερες αποστολές να παραδίδονται σε πελάτες σε αυτήν την περιοχή. Τον Νοέμβριο, περίπου το 68% του συνόλου του LNG των ΗΠΑ εξήχθη στην Ευρώπη, μια αύξηση από το 65% του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σε υψηλά επίπεδα η αποθήκευση

Οι χαμηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στην Ευρώπη είναι απίθανο να οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές καθώς τα επίπεδα αποθήκευσης παραμένουν υψηλά, σύμφωνα με αναλυτές της Rystad Energy. Η ευρωπαϊκή αποθήκευση φυσικού αερίου ήταν περίπου 97% πλήρης στο τέλος του μήνα, ανέφερε.

«Αυτό θα αυξήσει τη ζήτηση θέρμανσης, αλλά είναι απίθανο να αντιστρέψει τις τρέχουσες πτωτικές προοπτικές ζήτησης, δεδομένης της ήπιας βιομηχανικής δραστηριότητας και της υγιούς παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην περιοχή», ανέφερε η Rystad σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα ήταν κατά μέσο όρο 2,78 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu) στο Henry Hub των ΗΠΑ, 13,54 $ ανά mmBtu στον Ολλανδικό κόμβο και 16,33 $ ανά mmBtu στην αγορά Ιαπωνίας Κορέας στην Ασία.

Λιγότερα φορτία των ΗΠΑ κατευθύνθηκαν προς την Ασία τον περασμένο μήνα. Οι εξαγωγές σε αυτήν την περιοχή μειώθηκαν στο 18,5% του συνόλου από 20% τον Οκτώβριο, ενώ οι αποστολές στη Λατινική Αμερική παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες στο 5% περίπου του συνόλου, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Οι ροές φυσικού αερίου στις επτά μεγάλες μονάδες εξαγωγής LNG των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 14,3 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) τον Νοέμβριο, από 13,7 bcfd τον Οκτώβριο και το προηγούμενο ιστορικό υψηλό των 14,0 bcfd τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG .

Οι ροές αερίου προς τα εργοστάσια υγροποίησης των ΗΠΑ παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ με μέσο ρυθμό χρήσης 30 ημερών που πλησιάζει το 106% της χωρητικότητας ανέφερε η Rystad Energy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης