Ενέργεια

Βλέπει μπροστά η Ρουμανία: Deal με την ιταλική Vulcangas για δίκτυο πρατηρίων LNG

Βλέπει μπροστά η Ρουμανία: Deal με την ιταλική Vulcangas για δίκτυο πρατηρίων LNG
Σημειώνεται ότι η βαλκανική χώρα δεν διαθέτει επί του παρόντος σταθμούς LNG για οχήματα

Η ενεργειακή εταιρεία της Ρουμανίας OMV Petrom συνεργάζεται με την ιταλική Vulcangas για την κατασκευή σταθμών ανεφοδιασμού υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου στη Ρουμανία.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο πρατήριο το 2025, με τον σταθμό να προμηθεύει τα ελαφρά και βαρέα μεταφορικά οχήματα, όπως αναμεταδίδει το lngprime.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια άκρως θετική και κομβική εξέλιξη για τη Ρουμανία, αφού η βαλκανική χώρα δεν διαθέτει επί του παρόντος σταθμούς LNG για οχήματα, η Γερμανία έχει 185 σταθμούς αρχειοθέτησης LNG, ενώ η Ιταλία έχει 146 τέτοιους σταθμούς. Η Ευρώπη συνολικά φιλοξενεί 709 σταθμούς LNG για φορτηγά. Το ευρωπαϊκό δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου για οχήματα έφτασε πρόσφατα τους 700 σταθμούς.

Ο Radu Caprau, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της OMV Petrom, δήλωσε ότι μέσω αυτής της συνεργασίας, «συνεχίζουμε να διαφοροποιούμε την προσφορά κινητικότητάς μας για μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις εμπορευματικών μεταφορών, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της αγοράς LNG και CNG».  

«Το φυσικό αέριο μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή για τη μετάβαση σε καθαρότερες μεταφορές» συμπλήρωσε.

Η εταιρεία στην οποία η OMV της Αυστρίας κατέχει μερίδιο 51,2% ισχυρίζεται ότι οι εμπορευματικές μεταφορές LNG/CNG παράγουν περίπου 15% λιγότερες εκπομπές CO2, 50% λιγότερες εκπομπές SOx και σχεδόν καθόλου εκπομπές βαρέων σωματιδίων. Ένα φορτηγό με καύσιμο LNG/CNG μπορεί να επωφεληθεί από αυτονομία έως και 1.600 χιλιομέτρων, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης