Διεθνή

Ερντογάν για επικοινωνία με Μπάιντεν: «Όχι μόνο μιλήσαμε για τα F-16, αλλά ήταν και θετικός»

Ερντογάν για επικοινωνία με Μπάιντεν: «Όχι μόνο μιλήσαμε για τα F-16, αλλά ήταν και θετικός»
Στην επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι στην συνομιλία των δύο ηγετών δεν υπήρξε καμία αναφορά στο θέμα των F16

Δηλώσεις σχετικά με την σχεδόν ωριαία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπαϊντεν χθες, Πέμπτη, το βράδυ, έκανε σήμερα - κατά την έξοδό του από την προσευχή της Παρασκευής - ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα όσα διημείφθησαν μεταξύ του ιδίου και του Αμερικανού ομολόγου του σχετικά με τα μαχητικά F-16 που ζητά η Τουρκία από τις ΗΠΑ. 

«Όπως γνωρίζετε, είχαμε μια εμπεριστατωμένη συνομιλία με τον Μπάιντεν χθες το βράδυ και τα κύρια θέματα αυτής ήταν οι εξελίξεις σχετικά με τα F-16. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι θετικός σχετικά με τα F-16 και ότι είναι έτοιμος να κάνει κάθε είδους προτάσεις προς το Κογκρέσο για το θέμα αυτό», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, στην επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στην συνομιλία των δύο ηγετών δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα των F16. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ανάγκη για την άμεση ένταξη της Σουηδίας αλλά και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ. Υπό αυτό το πρίσμα, συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του 2024 στην Ουάσιγκτον.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης