Ενέργεια

Το εξαγωγικό «μονοπώλιο» LNG των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Tι πήρε η κάθε χώρα

Το εξαγωγικό «μονοπώλιο» LNG των ΗΠΑ στην Ευρώπη - Tι πήρε η κάθε χώρα
Η Ολλανδία ήταν ο νούμερο ένα προορισμός για τις προμήθειες LNG των ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο-Οκτώβριο του τρέχοντος έτους

Η Γαλλία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να λαμβάνει την πλειονότητα των όγκων που παράγονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη νεότερη μηνιαία έκθεση του Υπουργείου Ενέργειας.

Η εν λόγω έκθεση δείχνει ότι τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 53,6 Bcf LNG στη Γαλλία τον Οκτώβριο, 49,8 Bcf στην Ισπανία, 49,7 Bcf στην Ολλανδία, 28,8 Bcf στο Ηνωμένο Βασίλειο και 28,2 Bcf στη Νότια Κορέα. Αυτές οι πέντε χώρες έλαβαν το 54,7% των συνολικών εξαγωγών LNG των ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Πριν από αυτό, η Ολλανδία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες LNG των ΗΠΑ για πέντε συνεχόμενους μήνες.

Η Ολλανδία ήταν ο νούμερο ένα προορισμός για τις προμήθειες LNG των ΗΠΑ κατά τον Ιανουάριο-Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και τη χώρα ακολουθούν η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, η Ισπανία, η Νότια Κορέα, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ινδία και η Κίνα.

Αύξηση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ κατά 24,1%

Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 384,4 Bcf LNG τον Οκτώβριο σε 28 χώρες, σημειώνοντας αύξηση 24,1% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και αύξηση 10,9% από τον προηγούμενο μήνα.

Η Ευρώπη έλαβε 259,7 Bcf, ή το 67,6%, , η Ασία έλαβε 101,8 Bcf, ή το 26,5% και η Λατινική Αμερική/Καραϊβική έλαβε 22,9 Bcf, ή το 6%. Τα τερματικά των ΗΠΑ απέστειλαν 124 φορτία LNG τον Οκτώβριο. Το εργοστάσιο Sabine Pass της Cheniere έστειλε 39 φορτία και ο τερματικός σταθμός Corpus Christi έστειλε 19 φορτία, ενώ ο τερματικός σταθμός Freeport LNG έστειλε 22 φορτία και το εργοστάσιο Cameron LNG της Sempra έστειλε 21 αποστολές κατά τον Οκτώβριο.

Τέλος, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Νότια Κορέα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για το LNG των ΗΠΑ με 561 φορτία, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία με 438 φορτία, τη Γαλλία με 419 φορτία, το Ηνωμένο Βασίλειο με 408 φορτία και την Ισπανία με 412 φορτία. Εκτός από αυτές τις πέντε χώρες, η Ολλανδία, η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία και η Βραζιλία βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης