Σουηδία: Η Deep Wind Offshore σχεδιάζει την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου 7,5 TWh (offshorewind.biz)

Σουηδία: Η Deep Wind Offshore σχεδιάζει την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου 7,5 TWh (offshorewind.biz)

Θα οδηγήσει σε μειωμένες εκπομπές άνθρακα κατά 3,2 εκατ. τόνους

Η Deep Wind Offshore με έδρα τη Νορβηγία, υπέβαλε αίτηση άδειας για την κατασκευή και λειτουργία υπεράκτιου αιολικού πάρκου στα ανοικτά της νότιας ακτής της Σουηδίας, σύμφωνα με αποκαλυπτικό άρθρο του offshorewind.biz.


Το αιολικό πάρκο
Olof Skötkonung που βρίσκεται στον Βοθνιακό κόλπο βορειοανατολικά των κομητειών Gävleborg και Uppsala, θα περιλαμβάνει το πολύ 70 ανεμογεννήτριες.

Το σχεδιαζόμενο έργο αιολικού πάρκου εκτιμάται ότι θα μπορεί να παράγει περίπου 7,5 TWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, που αντιστοιχεί σε μεγάλα τμήματα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του Gävleborg και της κομητείας Uppsala.

«Η Deep Wind Offshore βλέπει μεγάλες δυνατότητες για υπεράκτια αιολική ενέργεια στη Σουηδία. Την τελευταία διετία εργαζόμαστε σε 2 τομείς και η υποβολή της αίτησης είναι πραγματικά ένα ορόσημο για την εταιρεία», δήλωσε ο Knut Vassbotn (Διευθύνων Σύμβουλος της Deep Wind Offshore).

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του αιολικού πάρκου μπορεί επίσης να βοηθήσει τους μεγάλους ρύπους στη γύρω περιοχή να προσαρμοστούν.

Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία «το πάρκο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μειωμένες εκπομπές άνθρακα κατά 3,2 εκατομμύρια τόνους, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των εκπομπών από τη βιομηχανία, τα απόβλητα και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή».


Σίγουρη η
Deep Wind Offshore για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Σουηδία

Η κατασκευάστρια εταιρεία μέσω του Vassbotn εξέφρασε τη σιγουριά της για την πρόοδο της σκανδιναβικής χώρας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια.

«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς σε όλες τις αγορές, ακόμα και σε αναπτυσσόμενα έργα. Το επόμενο έτος, θα λανσάρουμε πολλές νέες αγορές. Όπου κι αν βρισκόμαστε, δεσμευόμαστε να οικοδομήσουμε την τοπική βιομηχανία, με ντόπιους υπαλλήλους.

Όσον αφορά τις σκανδιναβικές δραστηριότητές μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η νορβηγική υπεράκτια τεχνογνωσία και η σουηδική βιομηχανική παράδοση είναι ένας τέλειος συνδυασμός για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Σουηδία.

Τα σουηδικά έργα είναι εξαιρετικά τόσο για την παραγωγή ενέργειας για το δίκτυο όσο και για την παραγωγή υδρογόνου. Η Σουηδία έχει αρκετές βιομηχανίες που θα χρησιμοποιούν υδρογόνο στο μέλλον, και επιπλέον σχεδιάζονται αγωγοί στον βυθό της θάλασσας για την εξαγωγή υδρογόνου στη Γερμανία», δήλωσε ο Vassbotn.


Σχετικά με την Deep Wind Offshore

Η Deep Wind Offshore (διεθνής κατασκευαστής και ιδιοκτήτης υπεράκτιων αιολικών πάρκων), εργάζεται μαζί με την ΒΡ για τα έργα στη Νότια Κορέα και την EDF Renewables για τα έργα στη Νορβηγία. Διαθέτει χαρτοφυλάκιο άνω των 10 GW, συμπεριλαμβανομένων 2 GW υπό αποκλειστική ανάπτυξη στη Νότια Κορέα.

Έχει επίσης εταίρους για την παραγωγή υδρογόνου (σε ξηρά και θάλασσα) η οποία μπορεί να γίνει σημαντικό μέρος της λύσης του έργου.

Οι κύριοι ιδιοκτήτες της Deep Wind Offshore είναι οι Knutsen Group, Haugaland Kraft, Sunnhordland Kraftlag και Octopus Energy.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης