Ενέργεια

Capital Product Partners: Παρέλαβε το LNG Axios η εταιρία του Β. Μαρινάκη

Capital Product Partners: Παρέλαβε το LNG Axios η εταιρία του Β. Μαρινάκη
Πρόκειται για το 9ο τελευταίας γενιάς LNG/C της εταιρείας και το δεύτερο πλοίο παράδοσης του στόλου που αποκτήθηκε στο πλαίσιο της Συμφωνίας Umbrella

Με επιτυχία παρέλαβε η Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη το LNG Carrier «Axios II».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα LNG Prime, η εταιρεία παρέλαβε στις 2 Ιανουαρίου 2024 του LNG/C Axios II (174.000 cbm, το προηγμένης γενιάς, MEGA LNG/C, κατασκευασμένο στην Hyundai Heavy Industries Co., Ltd.).

Το σκάφος ξεκίνησε ναύλωση ενός έτους με ναύλωση συνδεδεμένη με την αγορά, την οποία θα ακολουθήσει μια επταετής ναύλωση bareboat με την Bonny Gas Transport Limited, η οποία διατηρεί τη δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία χρόνια.

Περί Axios II

Πρόκειται για το 9ο τελευταίας γενιάς LNG/C της εταιρείας και το δεύτερο πλοίο παράδοσης του στόλου που αποκτήθηκε στο πλαίσιο της Συμφωνίας Umbrella. Τα υπόλοιπα εννέα πλοία αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2024 και του πρώτου τριμήνου του 2027.

Τέλος, η απόκτηση του πλοίου χρηματοδοτήθηκε με μετρητά από τον ισολογισμό, μια νέα διευκόλυνση δανείου υψηλής εξασφάλισης από την ING Bank N.V. για ποσό 190,0 εκατομμυρίων δολαρίων καταβλητέο σε 28 ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης